Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas BMX riteņbraukšana iegūst divas ceļazīmes uz Rio

© F64

31. maijā noslēdzās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija BMX riteņbraukšanā. Latvijas sportisti tika pie divām ceļazīmēm.

Iepriekšējās divās olimpiādēs pirmās piecas valstis (arī Latvija) vīriešu ieskaitē startēja ar trīs sportistiem. Tagad noteikumi kļuvuši skarbāki - uz Rio trīs sportistus sūtīs tikai četras labākās valstis. Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) olimpiskās atlases rangā Latvijas atpalicība no kārotās 4. vietas pēdējā laikā bija tik dramatiski liela, ka ilūzijas par trijām kvotām vairs netika lolotas.

Olimpiskās kvalifikācijas noslēgumā ranga pirmās četras valstis saņem pa trijām ceļazīmēm, nākamās trīs iegūst pa divām vietām, bet 8.-13. ranga numuri saņem pa vienai ceļazīmei.

Kā jau ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Kolumbijā notika pasaules čempionāts - Edžus Treimanis izcīnīja 5. vietu, bet Māris Štrombergs tika līdz pusfinālam. Individuālajā pasaules rangā Štrombergs šosezon ieņem 7. pozīciju, Treimanis ir 15. vietā, savukārt Rihards Veide un Kristens Krīgers atrodas attiecīgi 29. un 45. pozīcijā. Sieviešu rangā mūsu Sandra Aleksejeva ieņem 33. vietu un jau zaudējusi cerību uz Rio.

Atgādinām, ka 2012. gada olimpiskajās spēlēs Māris Štrombergs kļuva par divkārtējo olimpisko čempionu, toreiz Latviju pārstāvēja arī Edžus Treimanis, Rihards Veide un Sandra Aleksejeva.