Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Ronaldu vērtība četras reizes lielāka nekā visai Ungārijas izlasei

© Scanpix

Bloomberg.com veikuši aprēķinu, kurā noskaidrots, ka ''vērtīgākā'' izlase gaidāmajā Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā Francijā būs Spānijas valstsvienība. Spāņu sastāvs novērtēts uz 736 miljoniem ASV dolāru. Otrajā vietā šajā ziņā ierindojas Vācijas valstsvienības futbolisti ar kopējo vērtību 633 ASV miljonu apmērā, trešā ar 551 miljonu ir Francija. Ap 500 miljoniem sastāvi novērtēti Beļģijai un Anglijai. Virs 300 miljoniem tikušas arī Itālijas un Portugāles valstsvienības.

Mazākā ''vērtība'' ir Ungārijas izlasei, kura novērtēta tikai ar 31 miljonu ASV dolāru. Vērtīgākais futbolists ir Madrides ''Real'' un Portugāles izlases superzvaigzne Krištianu Ronaldu (116 miljoni), četras reizes apsteidzot visas Ungārijas valstsvienības iespēto.

Ar 79 miljoniem otrs vērtīgākais futbolists ir Minhenes ''Bayern'' un Vācijas izlases uzbrucējs Tomass Millers, bet ar 74 miljoniem novērtēti Londonas ''Chelsea'' un Minhenes ''Bayern'' futbolisti Edens Azārs (Beļģija) un Roberts Levandovskis (Polija).