Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kolumbija vēlreiz uzvar mājinieci ASV un izcīna trešo vietu

© Scanpix

Trešo vietu simtgades "Copa America" izcīnīja Kolumbija, kas vēlreiz pārspēja turnīra saimnieci ASV (1:0). Vienīgos vārtus 31. minūtē guva Karloss Baka. Trešā vieta ir kolumbiešu labākais sasniegums kopš triumfa savās mājās 2001. gadā.

ASV galvenais treneris Jirgens Klinsmans salīdzinājumā ar pusfinālu veica sešas izmaiņas sastāvā. Pēc diskvalifikācijas izciešanas ierindā atgriezās Alehandro Bedoja, Džermeins Džounss un Bobijs Vuds, savainotos Džonu Bruksu un Fabianu Džonsonu aizstāja Mets Beslers un Maikls Orosko, bet vārtos pirmo spēli turnīrā aizvadīja 37 gadus vecais veterāns Tims Hovards.

Kolumbiešiem bija divas izmaiņas - pamatsastāvā gāja Giljermo Seliss un Karloss Baka, un tieši Baka guva vienīgos vārtus spēlē. Bumbu vairāk kontrolēja amerikāņi, taču bīstamāk uzbruka kolumbieši, kuri 31. minūtē atklāja rezultātu. Huans Kvadrado labajā malā panāca bumbu pie sānu līnijas un piespēlēja Hamesam Rodrigesam, kurš eleganti to pārmeta pāri aizsargiem, un Santjago Ariass tālāk ar galvu piespēlēja gar vārtiem, kur uzbrukumu noslēdza Baka (1:0).

Otrā puslaika sākumā Davids Ospina glāba pēc Klintona Dempsija sitiena, vēlāk komandas īsā laika posmā atzīmējās ar sitieniem pa vārtu konstrukciju, un rezultāts tā arī vairs nemainījās. Vēl kompensācijas laikā abas izlases palika mazākumā. Ariass asi nospēlēja pret Orosko, saņemdams brīdinājumu, bet 30 gadus vecajam amerikāņu aizsargam neizturēja nervi - viņš atbildēja, iegrūzdams roku pretiniekam sejā un pelnīti saņemdams sarkano kartīti. Mirkli pēc tam otro brīdinājumu acu priekšā ieraudzīja Ariass, arī priekšlaicīgi noslēdzot spēli.

Abas vienības savā starpā tikās arī turnīra atklāšanas spēlē, un Kolumbija tajā uzvarēja ar 2:0. Kolumbieši turpināja ar uzvaru pār Paragvaju (2:1) un zaudējumu Kostarikai (2:3), savukārt amerikāņi pārspēja gan kostarikāņus (4:0), gan paragvajiešus (1:0) un uzvarēja grupā, pateicoties labākai vārtus starpībai. Izslēgšanas spēlēs ASV apspēlēja Ekvadoru (2:1) un zaudēja Argentīnai (0:4), bet Kolumbija izslēdza Peru (0:0, 4:2 pendelēs) un piekāpās Čīlei (0:2).

Finālspēle starp Argentīnu un Čīli paredzēta šonakt plkst. 3:00 pēc Latvijas laika.