Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Oficiāli: Krievijas Futbola savienība pieņem Slucka demisiju

© Scanpix

Krievijas Futbola savienība izlases Instagram profilā apstiprināja galvenā trenera Leonīda Slucka demisiju.

"Leonīds Sluckis pamet Krievijas izlases galvenā trenera amatu," teikts savienības paziņojumā. "Šodien [sestdien] notikušās tikšanās laikā Maskavā Sluckis apstiprināja, ka tas ir pārdomāts lēmums un ka viņš vēlas koncentrēties darbam klubā. Izsakām milzīgu pateicību Leonīdam Viktorovičam par viņa darbu nacionālajā komandā un vēlam viņam veiksmi nākotnē."

Sarunā ar ziņu aģentūru R-Sport Slucka atkāpšanos komentēja Krievijas sporta ministrs un Krievijas Futbola savienības prezidents Vitālijs Mutko: "Leonīds Viktorovičs uzskata, ka izlase nav viņa lauciņš un ka viņš vairāk ir klubu treneris, kur ir cita specifika. Tas ir pārdomāts lēmums, kuru viņš vēlreiz apstiprināja tikšanās laikā. Ja nepieciešams, viņš ir gatavs sadarboties un dalīties savās zināšanās. Bet šodien vienojāmies, ka viņš pamet Krievijas izlases galvenā trenera amatu."

"Kopumā esmu ļoti apmierināts ar Leonīda Viktoroviča darbu," Mutko turpināja. "Uzskatu, ka viņš ir laba līmeņa speciālists - viens no mūsu labākajiem trenerim. No visas sirds gribētu viņam pateikties. Uzskatu, ka viņš komandu pārņēma grūtā situācijā, kad mums praktiski nebija izredžu uz iekļūšanu finālturnīrā, bet viņš to izdarīja. Negribētu iedziļināties un komentēt, kādēļ tā sanāca finālturnīrā. Manuprāt, Sluckis strādāja labi. Būtu gribējis, lai viņš turpinātu strādāt, balstoties uz viņa zināšanām."

Sluckis par Krievijas galveno treneri kļuva pagājušā gada augustā, kad izlasi no Fabio Kapello pārņēma četras kārtas līdz atlases beigām. Tobrīd krievi ar astoņiem punktiem sešās spēlēs ieņēma tikai trešo vietu un par četriem punktiem atpalika no otrajā pozīcijā esošās Zviedrijas. Taču Slucka vadītā vienība viņa debijas spēlē mājās svinēja ļoti svarīgu uzvaru pār zviedriem (1:0), pēc tam pieveica arī Lihstenšteinu (7:0), Moldovu (2:1) un Melnkalni (2:0) un beigās par diviem punktiem apsteidza Zviedriju, nostumjot to uz trešo vietu.

45 gadus vecais Sluckis kopš 2009. gada trenē Maskavas CSKA, ko aizvedis līdz trim Krievijas čempiones tituliem, diviem Krievijas kausiem un diviem Krievijas superkausiem. CSKA pārstāv Latvijas izlases līderis Aleksandrs Cauņa.