Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Šķēle, Jakovičs un Pasečņiks iekļūst Latvijas divpadsmitniekā

© F64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis otrdien, 28. jūnijā, pēc uzvaras pār Irānu nosauca 12 spēlētājus, kuri dosies uz Rio kvalifikācijas turnīru Belgradā. Par pēdējiem atskaitītajiem kļuva Rolands Šmits un Žanis Peiners.

Latvijas valstsvienības sastāvs Belgradā: Jānis Blūms, Mareks Mejeris, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Jānis Strēlnieks, Kaspars Bērziņš, Jānis Bērziņš, Ojārs Siliņš, Aigars Šķēle, Anžejs Pasečņiks, Mārtiņš Meiers, Ingus Jakovičs.

Belgradas sastāvā iekļauti septiņi spēlētāji, kuri 2015. gadā Rīgā un Lillē palīdzēja atkārtot Latvijas labāko sasniegumu Eiropas čempionātos pēc neatkarības atjaunošanas: Mareks Mejeris, Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Jānis Strēlnieks, Kaspars Bērziņš un Mārtiņš Meiers.

Divi Eiropas “Top 8” dalībnieki - Kristaps Janičenoks un Haralds Kārlis - izlases darbā nevarēja piedalīties savainojumu dēļ, savukārt Rolands Freimanis, Kaspars Vecvagars un Žanis Peiners tika atskaitīti pēdējās nedēļas laikā.

Piecas atbrīvotās vietas ieguva spēlētāji, kuri valstsvienībā aizvadījuši mazāk par 15 spēlēm: Ingus Jakovičs (14), Aigars Šķēle (13), Jānis Bērziņš (11), Anžejs Pasečņiks (4) un Ojārs Siliņš (2).

Divi rūdītākie vīri sastāvā ir kapteinis Jānis Blūms (137) un spēka uzbrucējs Kaspars Bērziņš (114). Abi pirms otrdienas cīņas pret Irānu valstsvienības rindās bija guvuši pa 1020 punktiem katrs. Solīda pieredze ir arī Jānim Strēlniekam (90), Dairim Bertānam (89), Mārtiņam Meieram (76) un Marekam Mejerim (72), bet Jānis Timma izlases kreklā laukumā izgājis 34 reizes.

Rio kvalifikācijas turnīrs Serbijas galvaspilsētā Belgadā risināsies no 4. līdz 9. jūlijam. Latvijas basketbolisti apakšgrupā sacentīsies pret Japānu un Čehiju, savukārt kaimiņu grupā spēlēs Serbija, Angola un Puertoriko. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, bet uz Brazīliju brauks tikai turnīra uzvarētāji.