Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Sākas eirokausi- tēmeklī Baltkrievija, Islande, Fēras, Austrija

© SCANPIX

Jau ceturtdien trīs Latvijas klubi, "Ventspils", "Jelgava" un Jūrmalas "Spartaks", uzsāks UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīru, kamēr čempione "Liepāja" pēc 12 dienām debitēs UEFA Čempionu līgā (un Eirokausos vispār). Mūsējo pretinieki - Fēru salu "Víkingur", Islandes "Breiðablik", Baltkrievijas "Dinamo" (Minska) un Austrijas "Red Bull Salzburg". Kādi ir šie pretinieki un ko savā vēsturē iespējuši? Par to šajā materiālā. FK "Ventspils" un "Vikingur" komandu cīņu no Ventspils sporta draugi varēs vērot Sportacentrs.com TV kanāla tiešraidē. Translācijas sākums ceturtdien plkst. 17.55.

Vispirms tradicionāli par UEFA klubu rangu, kas veidojas no konkrētās komandas pēdējo piecu gadu (ar vienādu īpatsvaru) iekrātajiem punktiem Eirokausos, plus tiek pieskaitīti klāt 20% no valsts kopējā ranga. Latvijas gadījumā 2016./17.gada sezonā šie 20% sastāda 1.075 punktus. Pērn 0.850, tātad ir progresiņš.

Ja pagājušajā gadā Eirokausu debitantes Jūrmalas "Spartaka" rangs bija 0.850 punkti (jeb tikai valsts punkti), tad šogad tie ir Latvijas sniegtie 1.075 punkti, plus vēl 0.500 punkti, ko 2015.gada vasarā izdevās sapelnīt par Eiropas līgas (turpmāk - EL) kvalifikācijas turnīra 1.kārtas pārvarēšanu (tika uzveikta Melnkalnes “Budučnost”). Tātad kopā "Spartakam" 1.575 punkti. “Jelgavas” reitings ir mazliet augstāks, 1.825 punkti, bet “Ventspils” stāžs un panākumi uz Eiropas skatuves ir ievērojami lielāki, līdz ar to kopsummā solīdi 6.075 punkti. Robežšķirtne, lai EL kvalifikācijas 1.kārtā būtu izsētās statusā, šoreiz bija ~3.600 punkti.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā