Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Konlijam lielākais līgums NBA vēsturē, Noā dosies uz "Knicks"

© Scanpix

Maiks Konlijs turpinās pārstāvēt Memfisas "Grizzlies", ar kuru parakstīs iespaidīgāko līgumu NBA vēsturē – 153 miljoni piecos gados jeb 30,6 miljoni sezonā

28 gadus vecais saspēles vadītājs Maiks Konlijs visu karjeru ir pavadījis Memfisas "Grizzlies", kas viņu 2007. gadā draftēja ar ceturto kārtas numuru. Šajā sezonā 28 gadus vecais spēlētājs aizvadīja 56 spēles, vidēji laukumā bija vairāk nekā 31 minūti, guva 15,3 punktus un izdarīja 6,1 rezultatīvu piespēli. Konlijs veica pārrunas arī ar Dalasas "Mavericks", taču ne Dalasa, ne citas komandas viņam nevarēja piedāvāt vairāk par 144 miljoniem četros gados (vidēji 36 miljoni gadā).

Konlijs nekad nav piedalījies NBA Zvagžņu spēlē un ir ticis uzskatīts par vienu no nenovērtētākajiem spēlētājiem līgā. Tāpat Memfisas "Grizzlies" panāca vienošanos ar 27 gados veco Dalasas "Mavericks" uzbrucēju Čandleru Pārsonsu, kurš četros gados saņems 94,8 miljonus dolāru jeb vidēji 23,7 miljonus sezonā.

30 gadus vecais centrs Dvaits Hovards piekritis trīs gadu līgumam ar Atlantas "Hawks". Bijušais Hjūstonas "Rockets" spēlētājs trīs gados saņems 70,5 miljonus dolāru jeb 23,5 miljonus sezonā. Hovards bija arī Ņujorkas "Knicks" redzeslokā, taču par Kristapa Porziņģa komandas biedru kļūs franču centrs Žoakims Noā, kurš pēc trīs stundu ilgas tikšanās ar kluba prezidentu Filu Džeksonu, galveno treneri Džefu Hornāčeku un citiem Ņujorkas "Knicks" pārstāvjiem piekritis parakstīt četru gadu līgumu par kopējo vērtību 72 miljoniem dolāru jeb 18 miljoniem gadā.

31 gadu vecais spēlētājs visu līdzšinējo karjeru pavadīja Čikāgas "Bulls" rindās, taču aizvadītajā sezonā cīnījās ar vairākiem pleca savainojumiem, kuru dēļ aizvadīja tikai 29 spēles, no kurām tikai divas sāka starta pieciniekā. Vidēji mačā Noā spēlēja gandrīz 22 minūtes, guva 4,3 punktus un izcīnīja 8,8 atlēkušās bumbas. Savukārt Noā tautietis Evans Furnjē paliks Orlando "Magic" - 23 gadus vecais spēlētājs piekritis 85 miljonu dolāru vērtam piecu gadu līgumam, kas vidēji sezonā ļaus iekasēt 17 miljonus dolāru.

Joprojām nav zināms, kur karjeru turpinās Oklahomasitijas "Thunder" uzbrucējs Kevins Durents, kurš kļuvis par brīvo aģentu. ESPN vēsta, ka Durents ticies ar Losandželosas "Clippers" pārstāvjiem un ka četru stundu ilgās tikšanās laikā viņu ļoti iespaidojusi komandas prezentācija. Iepriekš Durents tikās arī ar Goldensteitas "Warriors", tāpat gaidāmas tikšanās ar Sanantonio "Spurs", Bostonas "Celtics" un Maiami "Heat". Ņemot vērā paredzēto tikšanos ar Durentu un Hasana Vaitsaida parakstīšanu (98 miljoni četros gados), Maiami varētu pamest vienības veterāns Dveins Veids, kurš veic pastiprinātas sarunas ar citām komandām - tostarp Ņujorkas "Knicks" un Milvoki "Bucks". 34 gadus aizsargs vēlas ne mazāk par 20 miljoniem sezonā, ko aizvadītajā gadā saņēma "Heat".

30 gadus vecais Džareds Dadlijs atgriezies Fīniksas "Suns", kur savulaik jau aizvadīja četrarpus gadus. Iepriekšējā sezonā viņš pārstāvēja Vašingtonas "Wizards", bet nu vienojies ar Fīniksu par trīs gadu līgumu par kopējo vērtību 30 miljoniem ASV dolāru.