Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Pasaules vicečempions šķēpmešanā diskvalificēts no Rio olimpiādes

© SCANPIX

Pēc pozitīvām dopinga analīzēm Ēģiptes Olimpiskā komiteja no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm diskvalificējusi šķēpmetēju, pasaules vicečempionu Ihabu Abdelrahmanu.

27 gadus vecajam Ihabam Abdelrahmanam, kurš pērn pasaules čempionātā Pekinā izcīnīja sudraba godalgu, pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas aprīlī. Tobrīd viņš tika diskvalificēts uz nenoteiktu laiku, lai gan pats uzstāja uz savu nevainīgumu.

Ņemtie paraugi tika analizēti Barselonā un sportists tika aicināts doties uz Spānijas pilsētu, taču viņš atteicās un aicināja otro testu veikt pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Ēģiptes Olimpiskās komitejas izpilddirektors Mahduhs al-Šištavi ziņu aģentūrai AFP pastāstīja, ka tādēļ Abdelrahmans ir izslēgts no komandas.

Pagājušā gada pasaules čempionātā Abdelrahmans sudrabu izcīnīja ar jaunu Āfrikas rekordu, šķēpu raidot 88,99 metru tālumā. 2013. gada pasaules čempionātā Maskavā viņš bija septītais (80,94), bet 2012. gada Londonas olimpiādē ēģiptietis ierindojās 29. vietā (77,35). Šosezon viņa labākais rezultāts bija 87,37 metri, kas pasaules reitingā dod piekto vietu.

Kā zināms, Latviju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pārstāvēs divi šķēpmetēji - šīgada Eiropas čempions Zigismunds Sirmais un Rolands Štrobinders.