Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Charlie Hebdo" kariķē krievu vieglatlētu nepielaišanu Rio

©

Slavenais franču satīriskais žurnāls "Charlie Hebdo" jaunākā numurā kariķē krievu vieglatlētu nepielaišanu 5.-21. augusta Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Karikatūras ar virsraksts: "Krievijas atlētiem liedz piedalīties Rio spēlēs". Zīmējumā redzams kārtslēkšanas sektors. Tur stāv divi cilvēki ar sarkaniem deguniem, uz muguras rakstīts "lēcieni augstumā" jeb "augstlēkšana". Viens rāda ar pirkstu uz lidojošo kārtslēcēju un saka: "Vajag pateikt Sergejam, lai pārstāj trenēties!" Otrs atbild: "Kad viņš to uzzinās, tad no debesīm nolaidīsies uz zemes."

Kā zināms, 2015. gada janvārī "Charlie Hebdo" ēkai Parīzē uzbruka džihādisti, kuri atriebās par islama pravieša kariķēšanu. Kopš tā laika žurnāls piedzīvo milzīgu popularitātes pieaugumu.

Atgādinām, ka pagājušā gada rudenī Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ atstādināja krievu vieglatlētus no starptautiskajām sacensībām. 2016. gada 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu - tas esot noticis ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī iepriekš. 19. jūlijā Starptautiskā sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja 68 krievu vieglatlētu pieteikumu pret IAAF, tādējādi liedzot piedalīties Rio spēlēs. Sistemātisku dopinga pārkāpumu dēļ jācieš arī sportistiem, kuri nav vainīgi. 24. jūlijā SOK teju vienbalsīgi lēma, ka Krievijas olimpiskā izlase varēs piedalīties Rio spēlēs, ja vien zaļo gaismu dos attiecīgā sporta veida starptautiskā federācija, turklāt federācijām nevajadzētu pielaist krievu sportistus ar dopinga vēsturi. Vērtējot dopinga vēsturi, tiek ņemti vērā arī Maklarena ziņojumā minētie uzvārdi, taču visi vēl nav publiskoti.