Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš pieveic poļus un spēlēs 1/4 finālā

© FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbols duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Klāgenfurtē (Austrija) notiekošajā FIVB Pasaules kausa tūres ''Major'' sērijas turnīrā iekļuvis 1/4 finālā.

Grupu turnīrā Aleksandrs un Jānis svinēja uzvaras pret Itālijas un Vācijas duetiem, bet spēlē par pirmo vietu grupā Latvijas duets ar 1-2 (19:21, 21:14, 11:15) piekāpās Oļegam Stojanovskim un Artjomam Jarzutkinam no Krievijas.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā izdevās pārliecinoši uzvarēt mājiniekus Aleksandru Hūberu un Robinu Zaidlu, kuri šovasar Kontinentālā kausa finālā aizlika priekšā kāju Latvijas izlasei, dzēšot cerības uz vēl vienu vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Astotdaļfinālā bija jāspēlē pret labi zināmajiem poļiem Mariušu Prudelu un Gžegožu Fijaleku. Latvijas spēlētāji spēja atgūties pēc zaudēta pirmā seta ar 22:24 un turpinājumā svinēja visai pārliecinošu uzvaru (21:16, 15:9).

1/4 finālā Samoilovs un Šmēdiņš spēlēs pret Nīderlandes komandu Brauveru un Mēvsenu. Mača sākumu organizatori vēl paziņos, bet spēle noteikti būs šovakar.