Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Šmits un Samoilovs sasniedz pasaules čempionāta pusfinālu

© FIVB

Kipras pilsētā Larnakā notiekošajā U-19 pasaules čempionātā pusfinālu sasnieguši latvieši Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs, kuri ceturtdaļfinālā pretiniekus pieveica divos setos.

Grupu turnīrā Mihails un Kristaps spēja apspēlēt Nīderlandes un Irānas komandas, bet vienīgo zaudējumu piedzīvoja pret pludmales volejbolistiem no Vācijas. Otrā vieta grupā deva arī vietu starp 24 spēcīgākajiem duetiem.

Tas nozīmēja spēlēšanu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kur latviešiem pretiniekos bija Losons un Brauns. Latvijas duets aizvadīja divus pietiekami stabilus setus un izcīnīja panākumu ar 21:19, 21:16.

Astotdaļfinālā mūsējie spēkojās ar Brazīlijas pludmales volejbolistiem Felipi un Pisko. Pēc uzvarēta pirmā seta ar drošu 21:17 sekoja pamatīga intriga otrajā un zaudējums ar 23:25. Arī izšķirošajā setā spēle ritēja punkts punktā, un galotnē Mihails un Kristaps nodrošināja panākumu ar 18:16.

Ceturtdaļfinālā latviešiem, kuri turnīrā izsēti ar 29. numuru, pretī stājās spāņi Himeness un Huerta. Pirmajā setā mūsējie 17 minūšu laikā nokārtoja panākumu ar 21:17. Iegūtā pārliecība palīdzēja arī mača otrajā nogrieznī, kad beigās izdevās iegūt un nosargāt minimālu pārsvaru - 21:19.

Pasaules čempionāta pusfināls un cīņas par medaļām norisināsies svētdien.