Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko mačā pret Radvaņsku trūkst precizitātes

© SCANPIX

Aļona Ostapenko (WTA 39.) otrdienas vakarā Ņūheivenā dominēja mačā pret pasaules ceturto raketi Agņešku Radvaņsku, taču kļūdījās nepiedodami daudz un "Premier" turnīra 2. kārtas mačā Polijas tenisistei piekāpās ar rezultātu 5:7, 1:6.

Ostapenko maču sāka ar precīzu uzbrukumu, bet pēc tam izcēlās ar četrām kļūdām pēc kārtas, jau pirmajā geimā Radvaņskai uzdāvinot breiku. Pateicoties precīzām darbībām uzbrukumā, to uzreiz izdevās atspēlēt, otrajā geimā uzvarot no 15:40.

Aļonai ceturtajā geimā bija jābreiko vēlreiz, taču palaista garām lielā 0:40 iespēja jeb trīs breikbumbas pēc kārtas. Aga pirmo breikbumbu atspēlēja pati, bet pēc tam Ostapenko četras kļūdas pēc kārtas, un rezultāts vēlreiz kļuva neizšķirts - 2:2. Ostapenko piektajā geimā servi nosargāja no 15:40, bet sestajā geimā pati neizmantoja kārtējo breika iespēju, iesitot tīklā ar "forehand".

Ostapenko nākamajos divos geimos ar savu servi zaudēja tikai divus punktus, uz brīdi nostabilizējot spēli. Viņai desmitajā geimā uzņemšanā no 5:4, 0:40 izdevās četri neatvairāmi uzbrukumi pēc kārtas, nopelnot setbumbu. Radvaņska Ostapenko pārsteidza nesagatavotu, kritiskā brīdī izceļoties ar savu spēcīgāko "forehand" sitienu setā un setbumbu atspēlēja, jo Ostapenko pēc polietes asā uzbrukuma bumbiņu nenoturēja laukumā.

Radvaņska nosargāja servi un panāca neizšķirtu 5:5. Polietes breiks nākamajā geimā, zinot nupat notikušo, nepārsteidza. Ostapenko pie 30:30 dubultkļūda, bet pēc tam vēlreiz neizdevās trāpīt pirmo servi, un Radvaņska breikbumbu realizēja, ar "backhand" sitienu pa līniju uzbrūkot vājai Aļonas otrajai servei. Kad Radvaņska servēja par uzvaru setā, Ostapenko 12. geimā vēl četras kļūdas. Setā kopumā 28 nepiespiestās kļūdas, kas viedoja lielāko daļu no Radvaņskas iegūtajiem 39 punktiem.

2. setā tik daudz kļūdu sakrāt neizdevās, jo bija mazāk geimu, Aļonai sevi pašai sagraujot ar 6:1. Seta pirmie divi geimi bija spilgti parādīja tobrīd mačā notiekošo. Ostapenko pirmajā geimā bija geimpunkts, turpinājumā izceļoties ar trim kļūdām pēc kārtas. Radvaņska šajā setā labāk lasīja spēli un teicami darbojās aizsardzībā, bet Ostapenko, nespējot ātri un rezultatīvi pabeigt izspēles, piebārstīja turnīra galveno kortu ar nepiespiestajām kļūdām.

Nokļuvusi iedzinējos ar setu un breiku, Ostapenko otro geimu sāka ar diviem precīziem "backhand" uzbrukumiem. Trešā punkta izspēlē viņai bija jāiegūst trīs breikbumbas, taču viņa tā vietā, lai vienkāršā situācijā trāpītu laukuma tukšajā pusē, bumbiņu raidīja vairākus metrus autā, kad Radvaņska bija palikusi skatītājas lomā. Aga servi noturēja no 0:30. Trešais geims beidzās ar polietes diagonālo apvedošo sitienu, iegūstot jau divu breiku pārsvaru. Ostapenko uz vienu geimu saņēmās un pie rezultāta 0:4 nospēlēja ne vien agresīvu, bet arī kontrolētu uzbrukuma tenisa, servi noturot "sausā".

Ostapenko otro reizi sacentās ar Top 5 spēlētāju. Arī pirmais mačs tika zaudēts divos setos, maijā Romā uz māla piekāpjoties Garbinjei Mugurusai. Gan viņa, gan Radvaņska mača brīdī rangā atradās 4. vieta. Vienas kārtas pārvarēšana Ņūheivenā Aļonai ļāva iegūt 55 reitinga punktus. Nākama pieturvieta - Ņujorka, kur pirmdien startēs sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs.