Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" pirmo izbraukumu turpinās pie Daugaviņa

© hctorpedo.ru

Kontinentālās hokeja līgas devīto sezonu neveiksmīgi sākušais Rīgas "Dinamo" pulksten 19:00 izbraukumā tiksies ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kam piekāpās pārbaudes mačā pirms regulārā čempionāta.

Astoņās no 11 pārbaudes spēlēm uzvarējušie rīdzinieki Kontinentālās hokeja līgas jauno sezonu ievadīja kaujinieciskā noskaņojumā un ar lielām cerībām, tomēr pirmajā mačā saņēma aukstu dušu - duelī pret "Sochi" rezultāts pēc pirmajām 20 minūtēm bija nelabvēlīgais 0:3. Turklāt visas ripas tika ielaistas skaitliskā mazākuma laikā.

Lai realizētu Miķeļa Rēdliha noraidījumu, laukuma saimniekiem vajadzēja 12 sekundes, kamēr Pjotram Ščastļivijam piespiedu atpūta beidzās pēc pusminūtes. Abās situācijās Rīgas "Dinamo" sarūgtināja Iļja Krikunovs, kurš pēc komandas biedru metieniem prata tikt pie atlēkušajām ripām un izcelties no tuvas distances. Trešo ripu iemeta laukuma saimnieku kapteinis Igors Ignatuškins, kurš pielaboja plaukstas metienu no zilās līnijas, un viņš izcēlās vienu sekundi līdz vairākuma beigām.

Vienu sekundi līdz vairākuma beigām izcēlās arī Rīgas "Dinamo" vienīgo vārtu autors - kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss. Viņš 33. minūtē sagaidīja lielisku Džastina Šaga reidu pretinieku zonā un meta bez ripas apturēšanas. Gilīss kļuva par trešo ārzemnieku, kurš guvis rīdzinieku pirmos vārtus sezonā, pievienojoties diviem citiem kanādiešiem - aizsargam Lī Svetam un uzbrucējam Džeimijam Lundmarkam.

Pagājušajā sezonā "Sochi" ierindojās Rietumu konferences ceturtajā vietā, savukārt nākamais pretinieks - Ņižņijnovgorodas "Torpedo" - bija septītais. Taču Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai komandai, kas šovakar aizvadīs pirmo maču regulārajā čempionātā, izdevās pārvarēt Gagarina kausa izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

28 gadus vecais Latvijas izlases kapteinis Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pievienojās sezonas gaitā, bet tas netraucēja kļūt par komandas rezultatīvāko spēlētāju - 14 vārti un 35 punkti 44 mačos. No viņa tuvākajiem sekotājiem prom devies tikai Līnuss Videls, kurš pielaikojis arī Rīgas "Dinamo" formu, bet palikuši Dmitrijs Sjomins (31 punkts), Vladimirs Galuzins (28) un kanādietis Kārters Eštons (23).

Vasarā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" papildināja Šveices vicečempions Frēdriks Petešons, kurš ar 50 mačos gūtajiem 26 vārtiem kļuva par turnīra labāko snaiperi, neskatoties uz nelielo augumu - 1,78 metri. Tāpat pievienojās Zviedrijas valstsvienības centrs Džons Normans, kurš 2014. gadā kļuva par valsts čempionu, bet nākamajās divās sezonās ieguva sudraba godalgu. Jāizceļ arī amerikāņu Sems Lefkvists, kurš pēdējās divas sezonas bija viens no Somijas čempionāta rezultatīvākajiem aizsargiem.

Par vārtu drošību atkal gādās Iļja Proskurjakovs, kurš pērn 40 spēlēs tika galā ar 92,1% sāncenšu metienu un vidēji ielaida 2,05 ripas. Viņam konkurenci sastādīs Ivans Kasutins, kurš pagājušajā sezonā sēdēja aiz Edgara Masaļska muguras Toljati "Lada" rindās, 25 mačos atvairot 91,7% metienu un ielaižot 2,6 ripas.

Komandas 1. augustā tikās pārbaudes spēlē, Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ņemot virsroku ar 3:0. Duelis aizritēja saspringtā gaisotnē, hokejs bija balstīts uz aizsardzību, nevis pretinieku vārtu iekarošanu, un laukumā bija daudz asumu. Noslēdzošās trešdaļas vidū Daugaviņš devās pārmācīt Kasparu Saulieti un saņēma noraidījumu līdz mača beigām.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzvarēja abos pārbaudes turnīros, kuros piedalījās, un sezonu sagaida labā noskaņojumā. Savukārt Rīgas "Dinamo" mērķis ir otrajā spēlē tikt pie pirmās uzvaras. Duelis sāksies pulksten 19:00, tiešraide "Viasat Sport Baltic" kanālā.