Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Palameika met pāri 65 metriem un triumfē Lozannā

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

IAAF „Dimanta līgas” posmā Lozannā šovakar sieviešu šķēpmešanas sacensībās Madara Palameika ar 65,29 metrus tālu metienu izcīnīja pirmo vietu un nostiprinājās kopvērtējuma līderpozīcijā.

Pirms nedēļas Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs par čempioni kļuva horvātiete Sāra Kolaka, sudrabu ieguva Dienvidāfrikas Republikas pārstāve Sunete Viljena, bet bronzu - pasaules rekordiste čehiete Barbora Špotākova. No olimpiādes laureātēm Lozannā nestartēja tikai Kolaka, bet no Rio finālsacensību dalībniecēm ierindā bija arī poliete Marija Andrejčaka (4. vieta Rio), baltkrieviete Tatjana Haladoviča (5.), austrāliete Katrīna Mičela (6.) un vāciete Kristīna Obergfella (7.).

Madara Palameika pirmajā mēģinājumā šķēpu aizmeta tikai 55,49 metrus tālu, toties otrajā sasniedza teicamu rezultātu - 64,13 metri, kas ļāva izvirzīties otrajā vietā, tikai par diviem centimetriem atpaliekot no Haladovičas. Solīds rezultāts Madarai padevās arī trešajā metienā (62,29).

Ceturtais mēģinājums viņai netika ieskaitīts, piektajā šķēps piezemējās pie 64,12 metriem, bet sestajā viņa sasniedza savu sezonas otro labāko rezultātu - 65,29 metri. Rio ar šādu metienu viņa būtu ieguvusi sudraba medaļu. Atgādinām, ka olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro Palameika kvalifikācijā jau ar pirmo metienu (63,02) nodrošināja vietu finālsacensībās, kura vienīgajā ieskaitītajā mēģinājumā šķēpu raidīja 60,14 metrus tālu, iegūstot desmito vietu.

"Dimanta" līgas sezonas kopvērtējumā Palameika ar 39 punktiem ir pārliecinoša līdere, par 14 punktiem apsteidzot Mičelu, vēl par punktu mazāk ir Viljenai, bet 16 punkti ir Haladovičas kontā.