Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latviešu duelī Samoilovs/Šmēdiņš sagrauj Pļaviņu/Regžu

© FIVB

Longbīčas "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā savā starpā tikās abi vadošie Latvijas pludmales volejbola dueti. Intriga izpalika, Aleksandram Samoiovam un Jānim Šmēdiņam sagraujot Mārtiņu Pļaviņu un Haraldu Regžu ar rezultātu 2-0 (21:9, 21:15)

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš grupu turnīrā spēja tikt pie trīs uzvarām trīs mačos, garantējot vietu astotdaļfinālā. Izlozes rezultātā noskaidrojās, ka viņu pretinieki varētu būt tautieši Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Pēc Pļaviņa un Regžas uzvaras izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Latvijas dueti sastapās, lai noskaidrotu, kurš spēlēs ceturtdaļfinālā.

Spēles ievadā dueti apmainījās sekmīgām epizodēm, bet tad pirmo izrāvienu veica Samoilovs un Šmēdiņš, izvirzoties vadībā ar 7:3. Šajā brīdī Pļaviņš un Regža paņēma pārtraukumu, lai nomierinātos un kaut kā mainītu cīņas gaitu. Pēc pārtraukuma situācija neuzlabojās, Samoilovam un Šmēdiņam turpinot dominēt laukumā un audzējot pārsvaru (12:4). Situācija priekš Pļaviņa un Regžas bija diezgan bezcerīga, kas arī noveda pie likumsakarīga seta iznākuma. Samoilovs un Šmēdiņš tajā izcīnīja graujošu uzvaru ar 21:9.

Jau spēlē pret francūžiem grupu turnīrā Pļaviņš un Regža pēc zaudēta seta ar 8:21 atspēlējās un spēja izcīnīt uzvaru. Nu vajadzēja paveikt līdzvērtīgu brīnumu. Otrajā setā Pļaviņam un Regžam izdevās jau nopietnāk turēties līdzās tautiešiem un ik pa brīdim arī iegūt minimālu pārsvaru. Pirmie pie vismaz divu punktu pārsvara gan tika Samoilovs un Šmēdiņš, izvirzoties vadībā ar 10:7. Līdz tehniskajam pārtraukumam pie pārsvara izdevās pielikt vēl divus punktus, nostādot Pļaviņu un Regžu bezdibeņa malā (13:8). Pēc atpūtas rezultāta starpība sasniedza septiņus punktus, bet Pļaviņš un Regža spēja to sadeldēt līdz pieciem punktiem. Tas neko nemainīja, Samoilovam un Šmēdiņam pārliecinoši iesoļojot ceturtdaļfinālā. Mačs noslēdzās ar rezultātu 2-0 (21:9, 21:15).

Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pretinieki ceturtdaļfinālā būs poļu Lošiaks/Kantors un čīliešu brālēnu Grimaltu pāra uzvarētājs. Precīzs spēles laiks noskaidrosies vēlāk.