Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Sirmacis Čehijas rallijā smagi avarē, uzvar mājinieks Kopeckis

© Sports Racing Technologies

Ar avāriju un izstāšanos sacensību pēdējā dienā Eiropas rallija čempionāta Čehijas posmu "Barum Czech Rally Zlín 2016" noslēgusi latvieša Ralfa Sirmača ekipāža, kamēr uzvaru izcīnīja mājinieks Jans Kopeckis.

Pēc neveiksmes ar plīsušo riepu sestdienas vienā no ātrumposmiem, Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins ("Škoda Fabia R5") nenoturējās pirmajā desmitniekā, taču varēja cerēt, ka zaudēto kaut daļēji izdosies kompensēt svētdien, kad bija jāveic vēl seši ātrumposmi.

Diemžēl jau otrajā no tiem Sirmača ekipāža piedzīvoja avāriju, piezemējoties uz jumta. "Sports Racing Technologies" komanda ziņo, ka sportisti negadījumā nav cietuši, bet mašīna gan.

Tikmēr uzvaru sacensībās izcīnījis pieredzējušais čehs Jans Kopeckis ("Škoda Fabia R5"). Viņa uzvara gan nebija tik pārliecinoša kā varēja gaidīt, jo līdz pat pēdējam ātrumposmam spēcīgu konkurenci sastādīja krievu pilots Aleksejs Lukjaņuks ("Ford Fiesta R5"). Pirms pēdējā "dopa" Lukjaņuks bija tikai 5 sekundes aizmugurē, bet līdz uzvarai neaizsniedzās, turklāt piedzīvoja avāriju un izstājās.

Zaudējot Kopeckim ievērojami, uz pjedestāla kāpa arī čehu pilotu Tomāša Kostkas (“Škoda Fabia R5”) un Jana Černija (“Škoda Fabia R5”) ekipāžas.

Jāpiemin, ka jau sestdien izstājās Eiropas čempionāta līderis Kajetans Kajetanovičs ("Ford Fiesta R5"), kuru pievīla tehniskas problēmas. Līdz ar to, šo ralliju nepabeidza neviens no ERC sezonas "Top 3" pilotiem, ieskaitot otrajā vietā esošo Lukjaņuku un trešajā vietā esošo Sirmaci.

Tikmēr latviešu komandas "Sports Racing Technologies" pārstāvji Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs ("Peugeot 208 R2") svētdienas ātrumposmos spējuši noturēt līdzšinējo pozīciju un izcīnījuši trešo vietu "ERC Junior" ieskaitē.

Eiropas rallija čempionāta nākamais posms "Rally Liepāja" no 16. līdz 19. septembrim notiks Latvijā.