Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Vienīgajā pārbaudē pretī ar NHL spēlētājiem bruņotā Dānijas izlase

© F64

Vienīgo pārbaudes spēli pirms 2018. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra, kas sāksies pēc divām dienām, aizvadīs galvenā trenera Haralda Vasiļjeva vadītā Latvijas izlase, kas pulksten 19:30 tiksies ar dāņiem.

Gatavošanos olimpiskajai kvalifikācijai, kurā mūsējiem pretī stāsies Austrijas, Japānas un Vācijas hokejisti, sākās vakar ar treniņu, kurā piedalījās 23 spēlētāji - divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 13 uzbrucēji. Šodien gaidāma vēl piecu hokejistu pievienošanās - ieradīsies vārtsargi Edgars Masaļskis un Elvis Merzļikins, aizsargs Kristaps Sotnieks un uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš.

Iepriekš bija plānots pirmo treniņu aizvadīt svētdienas vakarā, tomēr jaunieceltais galvenais treneris Haralds Vasiļjevs izvēlējās padotos atpūtināt. Viņš pie Latvijas valstsvienības stūres tika apstiprināts vien svētdien, jo atlūgumu iesniedza Leonīds Beresņevs, kurš lēmumu pamatoja ar neizmaksāto algu un nicinošo attieksmi, un īsajā laika posmā jāizstrādā ne tikai taktika un virknējumu izskats, bet arī jānokomplektē treneru štābs.

Vakar kopā ar Vasiļjevu uz ledus devās Ēriks Miļuns, kurš izlasi vadīja pagājušajā novembrī. Preses konferencē galvenais treneris atklāja, ka viņam atteicis Ronalds Ozoliņš no Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo", bet Ģirts Ankipāns no Ņižņijnovgorodas "Torpedo" gatavs ierasties tikai 1. septembrī uz maču pret austriešiem. "Ja Pēteris Skudra nevar palikt bez viņa, varbūt jādzīvo kopā?" retoriski vaicāja Vasiļjevs.

"Man ir izstrādāti septiņi punkti, kurus cenšos ievērot un ņemt vērā. Darbs, disciplīna, fiziskā sagatavotība, komunikācija, entuziasms, pacietība un komanda," norādīja Vasiļjevs. "Puišiem pateicu: jāiziet laukumā, lai mums nebūtu kauna. Ja darīsim no sirds, viss būs kārtībā. Ne tikai vienu dienu, bet ilgtermiņā."

Treniņā aizsardzības pārus veidoja Artūrs Kulda un Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs un Arvīds Reķis, kā arī Oskars Cibuļskis un Ralfs Freibergs. Uzbrukumā kopā slidoja Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Lauris Dārziņš, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs un Edgars Kulda/Kaspars Saulietis, Gints Meija, Zemgus Girgensons un Roberts Bukarts, kā arī Mārtiņš Dzierkals, Rodrigo Ābols un Ronalds Ķēniņš.

Dānijas izlase Latvijā iegriezusies pa ceļam uz Minsku, kur kvalifikācijas turnīrā tiksies ar mājiniekiem baltkrieviem, slovēņiem un poļiem. Komandā ir viens vārtsargs (Fredriks Andersens no Toronto "Maple Leafs"), viens aizsargs (Filips Larsens no Vankūveras "Canucks") un seši uzbrucēji (Franss Nīlsens no Detroitas "Red Wings", Mikels Bedkers no Sanhosē "Sharks", Olivers Bjorkstrands no Kolumbusas 'Blue Jackets", Janiks Hansens no Vankūveras "Canucks", Nikolajs Īlerss no Vinipegas "Jets" un Niklass Jensens no Ņujorkas "Rangers") ar Nacionālās hokeja līgas pierakstu. Atteikums tika saņemts no Vašingtonas "Capitals" uzbrucēja Larsa Ellera.

No viņiem labāko statistiku sakrāja Nīlsens, kurš guva 20 vārtus un pievienoja 32 piespēles, kamēr Bedkera kontā 51 punkts. Šovasar abi mainīja komandas, atstājot attiecīgi Ņujorkas "Islanders" un Kolorado "Avalanche". Nīlsens noslēdza līgumu uz sešiem gadiem par 31,5 miljoniem dolāru, bet Bedkers vienojās par 16 miljoniem četrās sezonās.