Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Arī ''Valmiera/Ordo'' gūst uzvaru, rīt Latvijas klubu fināls

© BK Valmiera

Rīt ''Triobet'' Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas finālā savā starpā tiksies divas Latvijas komandas, jo Vidzemes Olimpiskajā centrā (VOC) saspringtā vakara spēlē ''Valmiera/Ordo'' ar rezultātu 66:65 pieveica Tallinas ''Kalev/Cramo''.

''Triobet'' Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņa Valmierā iesākās ar ''Ventspils'' spilgtu sniegumu pret Lietuvas ''Siauliai''. 103:44 graujoša Kārļa Muižnieka vadītās komandas uzvara pār Šauļiem un izcīnīta vieta finālā. Otrā pusfinālā nelielā favorītu lomā bija Tallinas klubs, bet savā laukumā valmierieši savu sezonu noteikti vēlējās iesākt ar pozitīvu rezultātu.

Mača ievadā mūsējiem līdera lomu uzņēmās Jānis Kaufmanis, bet pretiniekiem rezultātu veidoja leģionāri. Nekādu nopietnu izrāvienu pirmajā ceturtdaļā nebija, un pēc desmit minūtēm ''Valmiera/Ordo'' iedzinējos ar minimālu 18:20. Otrajā ceturtdaļā izdevās nedaudz uzlabot spēli aizsardzībā, kas arī ļāva pēc pirmā puslaika atrasties vadībā ar 35:34. Arī visos statistikas rādītājos abas komandas bija sasniegušas ļoti līdzīgus rezultātus.

Trešās ceturtdaļas sākumā ''Valmiera/Ordo'' bija lielas problēmas ar punktu gūšanu, tādējādi Igaunijas komandaaizbēga sešu punktu attālumā (37:43). Ierobežojot pretinieku uzbrukumu un pašiem sākot trāpīt no labām pozīcijām, valmierieši trešo ceturtdaļu spēja noslēgt ar plus trīs (50:47). Saspringta cīņa saglabājās līdz pat spēles beigām, 15 sekundes pirms noslēguma pustālo metienu netrāpīja Ervīns Jonāts, pie 65:66 iespēja bija viesiem, bet no tālās distances netrāpīja Demonte Hārpers, un ''Valmiera/Ordo'' svinēja uzvaru un iekļuva finālā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar gūtajiem 15 punktiem bija Mārtiņš Laksa, kurš pievienoja arī sešas bumbas zem groziem. Ovīdijs Varanausks pievienoja 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, Morīss Vokers sakrāja 12+7+5, bet Jānim Kaufmanim šoreiz 11 punkti.

Rīt ''Triobet'' BBL kausa izcīņas bronzas spēlē pulksten 16:00 savā starpā tiksies Šauļu un Tallinas komandas, bet finālā pulksten 18:30 Latvijas klubu cīņa - Valmiera pret Ventspili.

Triobet Baltijas Basketbola līgas kausa izcīņa, pusfināls, 24. septembris

Valmiera/Ordo - Kalev/Cramo 66:65 (18:20, 17:14, 15:13, 16:18)
Valmiera/Ordo: Laksa 15, Varanausks 13, Vokers 12, J.Kaufmanis 11, Blaus 9, Mālmanis 4, Gabrāns 2, Jonāts, Vīksne, E.Kaufmanis, Bērziņš, Ramanis