Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Sports

Fetisovs: "PSRS izlase nebija mašīna"

© fhr.ru

Padomju hokeja zvaigzne Vjačeslavs Fetisovs (58) uzskata, ka PSRS izlases saukšana par "Sarkano mašīnu" bija rietumu propaganda, kas tā laika uzvarošo komandu parādīja citādā gaismā. Patiesībā padomju hokejistiem bija patriotisms, jūtas un pašcieņa, taču mašīnai nekā tāda nav.

Kā jau ziņots, 2015. gada rudenī Maskavā tika prezentēts Krievijas izlases tēlainais apzīmējums "Sarkanā mašīna", atceroties uz padomju laikus, kad šādi tika dēvēta panākumiem bagātā PSRS izlase. Krievijas valstsvienības galvenais trenera asistents Harijs Vītoliņš pērnā gada rudenī atzina, ka zīmols "Sarkanā mašīna" uzliek papildus atbildību - "ja reiz izvēlēts ceļš ar tik spēcīgu nosaukumu, tad to nepieciešams attaisnot".

"Sarkanā mašīna" ieguva trešo vietu 2016. gada pasaules čempionātā un nupat tika līdz pusfinālam Pasaules kausā.

Vjačeslavs Fetisovs: "Nepiekrītu, ka mēs bijām mašīna. Tai komandai bija sirds un dvēsele, kā arī pārdzīvojumi par līdzjutējiem, kuri mūs atbalstīja. Mašīnai nav jūtu. Lai ir mašīna, taču nevajag mums kārt tādu birku. Rietumi cilvēki gribēja mūs no normāliem cilvēkiem pārvērst kaut kādās mašīnās. Patiesībā tā vienkārši bija rietumu propaganda, kas ļāva mūs parādīt pasaulei citādi. Mēs bijām cilvēki ar pārdzīvojumiem, kas saistīti par pašcieņu. Mašīnai nav ne cieņas, ne pašcieņas, nav patriotisma. Varbūt šodienas puiši ir mašīna, taču mēs noteikti nebijām mašīna."

Padomju laika "Sarkanās mašīnas" pēdējais uzvarasbrauciens notika 1990. gada pasaules meistarsacīkstēs, kad sastāvā bija arī minētais Vjačeslavs Fetisovs un mūsuArtūrs Irbe.