Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Atklāti jauni fakti saistībā ar Fernandeza bojāeju

© Scanpix

Ziemeļamerikas sporta sabiedrībā pēdējās dienās viens no apspriestākajiem tematiem ir traģiskā Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Maiami “Marlins” metēja Hosē Fernandeza bojāeja un pašlaik ir atklājušies arī daži jauni fakti par notikušo.

Viens no Fernandeza komandas biedriem, Dominikānas Republikas beisbolists Marsels Ozuna žurnālistiem pastāstīja, ka arī viņš varēja atrasties liktenīgajā braucienā vienā laivā ar pārējiem.

Ozuna, kas Maiami komandā spēlē aizsardzības ārējā līnijā, bija saņēmis uzaicinājumu no Hosē Fernandeza pievienoties viņam un doties izbraucienā ar “SeaVee” motorlaivu, kas tiek saukta par augstas veiktspējas makšķernieku laivu, taču atteicās no uzaicinājuma, jo vēlējies pabūt kopā ar ģimeni. “Tajā vakarā es teicu viņam, lai nebrauc ar laivu,” intervijā atklāja Ozuna, “mēs visi znājām cik ļoti tā viņam patīk, arī mani viņš aicināja pievienoties braucienam, taču es atteicu, jo mani mājās gaidīja sieva un bērni. Pēdējie vārdi ko pārmijām bija par to, lai es Hosē piezvanu, ja viņš līdz 10.00 nebūs piezvanījis man pats, lai es viņu pamodinu un viņš nenokavē uz spēli.”

Atgādināsim, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Maiami pilsētas piekrastē notika avārija, kurā motorlaiva ar trim vīriešiem ieskrēja molā. Visi trīs laivā bijušie cilvēki gāja bojā un viens no viņiem bija arī Maiami “Marlins” metējs un viens no daudzsološākajiem metējiem visā MLB, kubietis Hosē Fernandezs.

Tiesībsargājošās iestādes vēl nav komentējušas to vai incidentā iesaistītie ir atradušies alkohola vai kādu citu vielu reibumā, taču ir zināms, ka beisbolists pirms nelaimes ir apmeklējis kādu no pilsētas klubiem.

Tāpat jau pašlaik ir zināms, ka oficiālā atvadu ceremonija norisināsies jau rītdien, kad no 24 gadus vecā spēlētāja varēs atvadīties katrs, kurš to vēlēsies.

Interesanti, ka pašlaik Ziemeļamerikas medijos ir parādījusies ziņa, ka dažas dienas pēc tam, kad Hosē Fernandezs gāja bojā, citā vietā, taču samērā netālu no negadījuma vietas, Maiami pludmalē tika izskalots beisbola bumbiņu maisiņš ar vairākām spēlētāja parakstītām bumbiņām.

Jāpiebilst, ka Fernandezs, kurš agrā tīņu vecumā trīs reizes neveiksmīgi mēģināja bēgto no Kubas, par ko arī viņam nācās pasēdēt kādu laiku cietumā, tikai pagājušgad kļuva par ASV pilsoni, kā arī viņam bija draudzene, kas gaidīja viņu pirmo kopīgo bērnu, par ko pāris plašākai sabiedrībai paziņoja dažas dienas pirms traģiskā nelaimes gadījuma.