Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Barselona un ''City'' lūkos papildināt punktu ražu

© SCANPIX

Šovakar pulksten 21:45 pēc Latvijas laika UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas spēles aizvadīs C un D apakšgrupu komandas.

C grupas favorīte un pieckārtējā UEFA Čempionu līgas uzvarētāja ''Barcelona'' šovakar viesosies Vācijā, kur tiksies ar Bundeslīgas vienību Menhengladbahas ''Borussia''. Pirmajā grupu turnīra mačā Barselona iznīcināja Glāzgovas ''Celtic'' ar 7:0 (kluba vēsturē lielākā uzvara Eirokausos), savukārt ''Borussia'' piekāpās šā brīža spēcīgākajai Anglijas komandai Mančestras ''City'' 0:4.

Menhengladbaha pēdējos deviņos Eirokausu mačos pret spāņu komandām izcīnījusi tikai vienu uzvaru (2015. gadā pret Sevilju), taču arī Barselona nevar lepoties ar spožu statistiku, jo pēdējās trīs izbraukuma spēlēs Vācijā nav pratusi izcīnīt nevienu uzvaru. Jāpiebilst gan, ka ''Barca'' pašlaik Čempionu līgas grupu turnīros ir neuzvarēta jau piecas izbraukuma spēles pēc kārtas.

Šī vakara spēle īpaša būs Barselonas vārtsargam Markam Andrē Ter Štēgenam, kurš 2014. pameta ''Borussia'' un pievienojās spāņu grandam. ''Barca'' šovakar savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt komandas nepārprotamais līderis Lionels Mesi, kā arī centra aizsargs Samjuels Imtitī. No Menhengladbahas sastāvā savukārt izkrituši Josips Drmičs un Alvaro Domingess.

Jāpiebilst, ka ''Barcelona'' šovakar maču aizvadīs unikālās un vēl neredzētās formās, proti, tās spīdēs tumsā. Kluba mājaslapā sacīts, ka, spēlējot nakts spēles, forma dabiski izcels spēlētājus zem prožektoru gaismām.

Otrā C grupas spēlē spēcīgā Mančestras ''City'' Skotijā eksaminēs Glāzgovas ''Celtic''. Abas vienības līdz šim Eirokausu ietvaros nav tikušās, turklāt ''Celtic'' pēdējās četrās ČL mājas spēlēs zaudējusi trīs reizes. ''City'' savukārt pēdējās deviņās grupu turnīra spēlēs uzvarējusi septiņas reizes, kopā gūstot 20 vārtus.

Mančestras ''City'' šobrīd ir stabilākais klubs Anglijas Premjerlīgā, līdz šim nedodot ceļu nevienam un uzvarot sešās spēlēs no sešām. Mančestras lazareti, kurā joprojām atrodas komandas kapteinis Vensāns Kompanī un Fabiāns Delfs, papildinājis komandas līderis Kevins De Breine, kurš iedzīvojies ceļgala saišu savainojumā un bez futbola beļģu pussargam nāksies iztikt apmēram četras nedēļas. Pieteikumā, kā zināms, nav iekļauts Jajā Turē, kurš joprojām risina nesaskaņas ar galveno treneri, taču lieliskā formā ir uzbrucējs Serhio Agvero, kurš šīs sezonas sešos mačos visos turnīros kopā guvis 11 vārtus.

''Celtic'' izredzes izkļūt no grupas, objektīvi vērtējot, ir ļoti zemas. Šovakar Brendana Rodžersa vadītās komandas mērķis, visticamāk, būs nosargāt savus vārtus neskartus pēc iespējas ilgāk un laimīga iznākuma gadījumā arī punkts šajā spēlē skotiem būtu varoņdarbs.

Spēles šovakar risināsies arī D apakšgrupā, kur centrālajā mačā tiksies Vācijas čempione Minhenes ''Bayern'' un pagājušās sezonas Čempionu līgas fināliste Madrides ''Atletico''. Pēdējo reizi abas vienības tikās pagājušās sezonas ČL pusfinālā, kad divu spēļu summā (1:2 un 1:0) uzvarēja Madrides komanda. Toreiz ''Atletico'' ceļš līdz finālam, kurā tikai 11 metru sērijā nācās atzīt Madrides ''Real'' pārākumu, bija fantastisks, jo, neskaitot ''Bayern'', tika pieveiktas arī tādas komandas kā PSV un ''Barcelona''.

Paredzams, ka ''Bayern'' pieteikumā šovakar netiks iekļauts Holgers Badštūbers, Duglašs Kosta, kā arī Mats Hummelss, kuri iedzīvojušies traumās. ''Atletico'' rindās traumēto spēlētāju ir vairāk, tomēr pamatsastāva līderu kodols Madridei nav cietis un sastāvā būs redzams gan Antuāns Grīzmans, gan Djēgo Godins, gan arī Jans Oblāks.

Otrā D apakšgrupas spēlē tiksies grupas pastarītes ''Rostov'' un ''PSV Eindhoven''. Abas vienības pirmajos mačos piedzīvoja zaudējumus. Attiecīgi, PSV cieta minimālu zaudējumu pret ''Atletico'' 0:1, bet Rostova savā ČL debijā kapitulēja Minhenei 0:5. Nīderlandiešu rindās ir tikai viens savainotais spēlētājs, bet ''Rostov'' ierindā ir visi, tādēļ abas komandas laukumā varēs sūtīt spēcīgākos sastāvus.

Abas vienības savā starpā vēl nekad nav tikušās. Eindhovenas statistika Čempionu līgā nav pārāk spoža, jo pēdējos 13 mačos viesos izcīnīta tikai viena uzvara un astoņās spēlēs no tām nīderlandieši nav spējuši gūt vārtos. Jāpiebilst, ka Rostova kopā ar ''Leicester City'' ir vienīgās debitantes šīs sezonas ČL grupu turnīrā.