Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Svarīga informācija tiem, kuri dosies uz ''Neste World RX of Latvia''

© World RX

Šajā nedēļas nogalē, 1. un 2. oktobrī, CSDD Biķernieku kompleksajā sporta bāzē Rīgā pirmo reizi Latvijas autosporta vēsturē norisināsies pasaules mēroga sacensības – Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta desmitais posms Neste World RX of Latvia. Sacensībās piedalīsies 78 autobraucēji – tajā skaitā arī četri piloti, kuri startēs ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu licenci – Reinis Nitišs un Jānis Baumanis (Supercar), kā arī Mārtiņš Lapiņš un Vasilijs Grjazins (RX Lites).

Ierašanās CSDD Biķernieku trasē

Lai gan sacensību norises vietā būs paredzētas autostāvvietas, visus FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma apmeklētājus organizatori aicina izmantot Biķernieku trases atrašanās vietu teju pašā galvaspilsētas centrā un uz sacensībām doties ar sabiedrisko transportu vai velosipēdu, kuriem būs izveidotas arī apsargājamas novietnes. Organizatori aicina ar izpratni izturēties pret kādu satiksmes sastrēgumu veidošanos Biķernieku trases apkārtnē - pasaules rallijkrosa čempionāta posms nav ikdienas notikums un vienuviet pulcē vairākus tūkstošus apmeklētāju, kas tuvējai satiksmes infrastruktūrai var būt nozīmīgs pārbaudījums.

Iekļūšana sacensību norises vietā
Sacensību vērošanai tiks izveidoti vairāki skatītāju sektori - A, B, C, D, ST (stāvvietas) un VIP, un katram no tiem paredzēta atsevišķa ieeja - kopumā tādas būs četras. Lai neradītu rindas un pārpratumus, lūdzam skatītājus laicīgi iepazīties ar sacensību norises vietas shēmu un pārliecināties, ka Neste World RX of Latvia apmeklēšanai esat paredzējuši pareizo maršrutu.

Ieejas biļetes
Ierodoties CSDD Biķernieku trasē, Jūsu ieejas biļete tiks noskenēta un Jums tiks izsniegta aproce, kas nodrošinās ieeju sacensību norises vietā gan sestdien, gan svētdien. Ņemiet vērtā, ka aproce tiks pārbaudīta vairākās vietās trasē, tostarp pie ieejas skatītāju sektoros - aicinām pret aproci izturēties saudzīgi un to nebojāt, tādējādi atvieglojot sacensību apsargu darbu un neradot liekas rindas aproču kontroles punktos. Svarīgi atcerēties, aproce ir paredzēta tikai un vienīgi ieejas biļetes turētājam un citai personai to nodot nav iespējams.

Ēdieni un dzērieni
Sacensību norises vietā nedrīkstēs ienest ēdienus vai dzērienus. Neste World RX of Latvia norises vietā darbosies dažādām gaumēm atbilstoši ēdienu un dzērienu tirgotāji, kuru darba laiks paredzēts no agra rīta līdz pat pēdējā brauciena finišam. Pārtikas ienešanas ierobežojums neattiecas uz zīdaiņiem un mazuļiem paredzētu pārtiku!

Laika apstākļi
Pasākums notiek CSDD Biķernieku trasē jeb brīvā dabā, tāpēc pirms došanās uz trasi aicinām iepazīties ar laika prognozi un sagatavoties ārpus slēgtām telpām pavadīt lielāko daļu dienas. Norādām, ka sacensību norises vietā varēs ienest arī lietussargus, tomēr to lietošana tribīnēs nebūs atļauta gadījumos, ja tiks ierobežota citu skatītāju redzamība. Tamdēļ aicinām skatītājus laicīgi parūpēties arī par lietainam laikam atbilstošu apģērbu, piemēram, siltāku virsjaku vai lietusmēteli.

Stāvvietu sektors
Stāvvietu sektora ST skatītājiem būs atļauts ienest arī saliekamos krēslus, lai sacensību vērošanu padarītu sev tīkamāku un baudāmāku. Tāpat, sacensību norises vietā varēs ienest arī karogus un citu fanu atribūtiku, tomēr ņemiet vērā, ka to izmantošana būs atļauta vien tādā gadījumā, ja ar to netraucēsiet citiem skatītājiem!

Fanu atribūtika
Sadarbībā ar Sportland sacensību norises vietā būs iespējams iegādāties arī pasaules rallijkrosa čempionāta posma Neste World RX of Latvia fanu atribūtika - kreklus, džemperus, cepures, krūzītes un vēl vairākus citus produktus. Fanu atribūtikas tirdzniecības vieta atradīsies pasākuma Fanu zonā, kurā notiks arī dažādi izklaidējoši pasākumi kā Monster Energy Torņa Dumpis un apbalvošanas ceremonija!

''Sacensību norises vietā Biķerniekos ieradīsies liels skaits apmeklētāju, un ne vienmēr visur varēsiet piekļūt uzreiz un bez rindas. Aicinu Jūs ar sapratni izturēties pret šādām mazām neērtībām un uz skatītāju sektoriem doties laicīgi, lai nenokavētu sava favorīta startu. Novēlu Jums izbaudīt FIA pasaules rallijkrosa čempionāta norisi tepat Latvijā, kad pasaules zvaigznes brauc pie mums, nevis mums ir jādodas tās vērot vairāku simtu kilometru attālumā. Lai mums visiem emocijām, satraukumu un pārdzīvojumu piepildītas šīs divas oktobra dienas - no pirmā brauciena starta, līdz pat finālbrauciena finišam!” RA EVENTS direktors Raimonds Strokšs.

Atgādinām, ka Neste World RX of Latvia ieejas biļetes, kā arī automašīnas autostāvvietas caurlaidi CSDD Biķernieku trasē iespējams iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī interneta vietnē. Plašāka informācija ŠEIT.

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Neste World RX of Latvia 1. un 2. oktobrī iespējams sarīkot pateicoties atbalstam, ko sniedz Neste, Lattelecom, Live Riga un Porsche centrs Rīgā, kā arī LR Izglītības un zinātnes ministrija un partneris CSDD.