Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Jūrmala" uzņems "Baronu", LU viesosies Valgā. Vai mājinieces turpinās uzvarēt?

Jūrmalnieku galvenais treneris Arnis Vecvagars © Romāns Kokšarovs, F64 Pgoto Agency

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas pirmajā spēļu kārtā tiks aizvadītas vēl divas spēles. "Jūrmala"/"Fēnikss" savā laukumā Jūrmalas Valsts ģimnāzijā uzņems "Barons kvartālu", bet "Valka"/"Valga" uzņems "Latvijas Universitāti". Abu spēļu sākums paredzēts plkst. 19:00. Vakar visās trijās spēlēs uzvarēja mājinieces.

No šovakar spēlējošajām komandām iepriekšējā regulārajā sezonā augstāko vietu ieguva "Jūrmala"/"Fēnikss", kas ar 20 uzvarām un 16 zaudējumiem ieņēma piekto pozīciju un ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās "Liepājai"/"Triobet". Pie vienības stūres palicis Arnis Vecvagars, taču sastāvs gan ir ievērojami mainījies. Kamēr jūrmalniekus turpinās pārstāvēt kapteinis Edgars Jeromanovs (10,8p+5,6rp), uz Latvijas grandiem pārcēlušies Iļja Gromovs (9,6p+5,3ab, Rīgas VEF) un Māris Ziediņš (11,1p, "Ventspils"), bet Endrū Šmits (10,3p+7,1ab) pievienojies Nīderlandes čempionei "Donar". Prom arī abi leģionāri Keisijs Robertss un Aleksandrs Kušnirovs.

Sastāvu papildināja Latvijas čempioni Viktors Iļjins un Mārtiņš Vīņauds, kuri valmieriešu rindās vidēji spēlēja ap astoņām minūtēm, no "Jēkabpils" un "Valkas"/"Valgas" pārnākuši Artūrs Dušelis un Jēkabs Rozītis, bet kā spilgtāko jaunieguvumu var minēt Artūru Strēlnieku, kurš iepriekšējos septiņus gadus pavadīja "Ventspilī" un VEF. Jāpiebilst gan, ka Vīņauds iedzīvojies krustenisko saišu savainojumā, tādēļ līdz viņa debijai vēl nāksies krietni pagaidīt. Šovakar gaidāmā spēle būs pirmā jūŗmalnieku jaunajā mājvietā - Jūrmalas Valsts ģimnāzijas hallē.

Jūrmalniekiem pretī stāsies "Barons kvartāls" (12-24, astotā vieta iepriekšējā sezonā), kā skaļākais ieguvums ir galvenā trenera izskatā - pie komandas stūres atgriezies Mārtiņš Gulbis. No vietējiem spēlētājiem palikuši tādi basketbolisti kā Kristaps Dārgais, Roberts Freimanis, Salvis Mētra, Andris Epners un Dāvis Zonne, bet klāt nākuši Reinis Strupovičs (Latvijā atgriezies no Igaunijas "Tarvas"), Dāvis Geks (pēdējā sezona spēlēja "Jelgavā") un Kristaps Mediss, kurš iepriekšējos trīs gadus spēlēja tieši Jūrmalas rindās. Vienībā ir divi lietuviešu leģionāri - Taurs Jogēla un Deniss Krestiņins, kurš iepriekš jau ar Gulbi bija strādājis "Jelgavā".

"Valka"/"Valga" (11-9) spēja iepriekšējā sezonā ieņemt sesto vietu un iekļūt ceturtdaļfinālā, kur trīs spēlēs tika zaudēts VEF, taču šajā starpsezonā komandu piemeklējušas lielas izmaiņas. Tās pieteikumā vairs nav Jurija Aleksejeva, Mārtiņa Berķa, Edgara Krūmiņa, Valmo Krīsas un citu spēlētāju, bet klāt nācis Sandis Silavs ("Jēkabpils"), Ivars Žvīgurs ("Jūrmala"), Artūrs Bricis (atgriezās no Portugāles) un igauņi Renato Lindmetss (TLU "Kalev") un Rains Rādiks ("Parnu"). Komandu turpina vadīts Juris Umbraško. Valcēnieši šosezon turpinās spēlēt tikai divus apļus.

Valgā viesosies iepriekšējās sezonas pēdējās vietas īpašniece "Latvijas Universitāte" (5-31), kurai notikušas lielas izmaiņas uz komandtiltiņa. Galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis pārgājis uz "Ogri"/"Kumho Tyre", pie kuras stūres vakar debitēja ar uzvaru pār čempioniem (70:61), bet viņa līdzšinējais asistents Gunārs Gailītis tagad palīdz "Jēkabpilij". Studentu rindās ir atgriezies 25 gadus vecais centrs Harijs Rubenis, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja "Jelgavā" un nu kļuvis par LU vecāko basketbolistu. Tāpat sastāvu papildināja Dāvis Gūtmanis ("Jēkabpils"), Renārs Birkāns ("Jelgava") un virkne spēlētāju no LBL2.