Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Lada" ievieto Masaļski savainoto spēlētāju sarakstā

© Andrejs Holmovs, hclada.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols un kurš Austrumu konferencē ieņem 11. vietu 15 komandu konkurencē, savainoto spēlētāju sarakstā ievietojis vārtsargu Edgaru Masaļski.

Edgars Masaļskis pēdējoreiz laukumā devās pagājušajā ceturtdienā, kad sāka Toljati "Lada" spēli izbraukumā pret Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral". Tomēr pieredzējušais vārtsargs izturēja tikai 12 minūtes un 55 sekundes - atvairījis divus metienus un ielaidis trīs vārtus, viņš tika nomainīts.

Toljati "Lada", kuru pārstāv arī aizsargs Kristaps Sotnieks, piedzīvoja zaudējumu ar 2:5, taču pēc trim dienām spēja piecelties un atstāt sausā Rīgas "Dinamo" - 4:0. Aizvadot otro sauso maču sezonā, komandas pirmais vārtsargs Iļja Ježovs atvairīja visus 30 rīdzinieku metienus. 13 cīņās viņš ticis galā ar 92,6% sāncenšu metienu un vidēji ielaidis 2,41 vārtus.

Duelī pret Rīgas "Dinamo" otrais vārtsargs bija Masaļskis, savukārt vakar piedzīvotajā zaudējumā pret Minskas "Dinamo" latvieša vietu bija ieņēmis 29 gadus vecais Aleksejs Semjonovs, kurš kopš 2010. gada Kontinentālajā hokeja līgā aizvadījis tikai divas spēles.

Tas noticis tāpēc, ka Masaļskis ievietots savainoto spēlētāju sarakstā. Viņš Toljati "Lada" spēlēja arī pagājušajā sezonā, 38 mačos tiekot galā ar 92,5% pretinieku metienu. Masaļskis komandai pievienojās uz pārbaudes laiku, tomēr ātri tika galā ar konkurentiem un kļuva par pamatvārtsargu.

Kontinentālajā hokeja līgā Masaļskis pārstāvējis arī Hantimansijskas "Yugra" un Rīgas "Dinamo". Tāpat vārtsargs devies uz pēdējiem 15 pasaules čempionātiem un četrām olimpiskajām spēlēm pēc kārtas, tomēr septembra ievadā paziņoja par lēmumu noslēgt karjeru Latvijas izlasē.

No Rīgas "Dinamo" spēlētājiem savainoto sarakstā joprojām atrodas Georgijs Pujacs, kuram šonedēļ pievienojies arī Oskars Cibuļskis. Vienība šodien paziņoja, ka traumā iedzīvojies arī pieredzējušais Krišjānis Rēdlihs.