Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" devītais zaudējums desmit spēlēs

© Kazaņas "Ak Bars"

Devīto zaudējumu pēdējās desmit spēlēs piedzīvojis Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pēc Patrika Mulena realizētā vairākuma izvirzījās vadībā, tomēr viesos ar 1:2 piekāpās Kazaņas "Ak Bars" un mājup dodas ar tukšām rokām.

Izturējuši pirmo pretinieku spiedienu un pirmo mazākumu, Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" hokejisti pamazām pārņēma iniciatīvu, divas reizes piespiežot arī sāncenšus pārkāpt noteikumus. Pirmo mazākumu Kazaņas "Ak Bars" izturēja, lai gan tā pēdējās sekundēs lieliska iespēja radās pirms divām dienām vārtus guvušajam Miķelim Rēdliham, kurš pēc Tima Sestito metiena tika pie atlēkušās ripas, tomēr nespēja to raidīt tukšajos pretinieku vārtos.

Tomēr otrajā vairākumā bija nepieciešamas tikai 27 sekundes - Rīgas "Dinamo" izvirzījās vadībā ar 1:0. Ripu pretinieku zonā ieveda Džastins Šags, kurš pēc pauzes otrā malā pamanīja Patriku Mulenu. Amerikāņu aizsarga pirmais un otrais metiens nebija veiksmīgs, taču viņš tika atalgots par neatlaidību, iebakstot pirmos vārtus Kontinentālajā hokeja līgā un tiekot pie pirmā punkta kopš 6. septembra.

Ja pirmajā trešdaļā liels pārsvars piederēja rīdziniekiem, kuri pretiniekus nomētāja (15 pret četriem), tad otrajās 20 minūtēs vienības apmainījās lomām, un Rīgas "Dinamo" ar to netika galā. 24. minūtē izlīdzinājumu panāca Mihails Varnakovs, kurš ielauzās zonā, atdeva piespēli, saņēma ripu atpakaļ, kad bija atbrīvojies no Mulena un Vitālija Pavlova, un ar metienu no neērtā satvēriena panāca izlīdzinājumu - 1:1.

Pēc četrām ar pusi minūtēm Kazaņas "Ak Bars" izvirzījās vadībā ar 2:1. Andrejs Čibisovs neskatoties raidīja ripu uz rīdzinieku vārtu priekšu, kur Jēkabs Rēdlihs bija bezspēcīgs Andreja Popova priekšā. Laukuma saimnieki neapstājās un turpināja vērpt uzbrukuma kamolus, labus momentus izveidojot arī Aleksandram Svitovam un Džastinam Azevedu, kamēr Rīgas "Dinamo" cienīgu pretestību izrādīja tikai trešdaļas beigās, kad tika pie diviem vairākumiem pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" pēc pārtraukuma pamodās tikai septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad no kreisās malas virs vārtsarga pleca trāpīja Sestito, taču Kazaņas "Ak Bars" izglāba pārliktnis. Divas minūtes pirms noslēguma mājinieki palika mazākumā. Rīdzinieki uzbruka no distances, bet Gunta Galviņa un Laura Dārziņa centieni panākumiem nevainagojās.

Pēdējā iespēja bija Sestito, tomēr amerikāņu centra uzbrucējs piecas sekundes pirms beigām nespēja iebakstīt ripu sāncenšu vārtos. Tādējādi Rīgas "Dinamo" piedzīvoja devīto zaudējumu pēdējās desmit spēlēs, no trīs spēļu izbraukuma mājup dodoties ar diviem gūtiem vārtiem.

Nākamais mačs pirmdien, kad Rīgā viesosies Mārtiņš Karsums un Maskavas "Dynamo".