Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Girgensons otrajā maiņā tiek iespēlēts malējā uzbrucēja pozīcijā

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Bufalo "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma pirms gaidāmās spēles Filadelfijā pret vietējo "Flyers" nolēmis pārkārtot uzbrucēju virknējumus. Galvenā izmaiņa ir Sema Reinhārta pārvirzīšana uz otrās līnijas centru, un rokādes ietekmējušas arī Zemgus Girgensona vietu "Sabres" sastāvā.

Bufalo "Sabres" pirmajās četrās spēlēs ieguvusi tikai trīs punktus un atrodas pēdējā vietā Austrumu konferencē. Smagnēji sezonu sācis nepilnu 21 gadu vecais kanādiešu uzbrucējs Sems Reinhārts, kurš iepriekšējā sezonā ar 42 (23+19) punktiem bija trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā, bet pagaidām četros mačos ticis pie divām rezultatīvām piespēlēm.

Pirmās spēles 2014. gada drafta otrais numurs Reinhārts aizvadīja pirmās maiņas labās malas uzbrucēja pozīcijā, spēlējot kopa ar Raienu O'Railiju un Kailu Okposo, taču nu, cerot atraisīt Reinhārtu un lietderīgāk izmantot talantīgo kanādieti, viņš tiek iespēlēts otrās maiņas centrā. Pa malām Reinhārta maiņā darbojās Tailers Eniss un Zemgus Girgensons, kuri iepriekš kopā ar Metu Mulsonu spēlēja trešajā virknējumā.

Tādējādi Girgensons ne tikai ir nokļuvis otrajā maiņā, bet viņam arī ir mainīta pozīcija - pirms tam Girgensons pildīja centra uzbrucēja funkcijas. Girgensona un Enisa bijušais maiņas partneris Mulsons paaugstināts uz pirmo virknējumu, ieņemot Reinhārta pozīciju. 22 gadus vecais Girgensons šosezon četrās spēlēs atzīmējies ar vienu vārtu guvumu un negatīvu lietderības koeficientu -3.

"Semam nepieciešams vairāk kustēties, nepieciešams spēlēt ātrāk," izmaiņas virknējumos komentēja Bailsma. "Viņš šosezon izveidojis vairākas lieliskas kombinācijas, bet mums no Sema vajag izspiest vairāk. Panākt, lai viņš varētu vairāk kustēties, spēlēt ātrāk un vairāk dot komandas uzbrukumam."

Izmantotie resursi:
Sabres Notebook: Reinhart to center; Nelson...