Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

''Sabres'' muļķīgi izlaiž uzvaru, Girgensonam piespēle un +1

© scanpix

Sezonas piekto maču Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīja Bufalo ''Sabres'', kas spēles pēdējā trešdaļā neprata noturēt trīs vārtu pārsvaru un pēcspēles metienu sērijā piekāpās Filadelfijas ''Flyers'' 3:4.

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons šonakt spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Taileru Enisu un Semu Reinhārtu. Latvietis laukumā pavadīja 11:54 minūtes, kuru laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja rezultatīvu piespēli, vienreiz bloķēja pretinieku metienu, kā arī veica vienu spēka paņēmienu un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Jāpiebilst, ka Girgensons otrajā trešdaļā nopelnīja vairākumu, kas tika realizēts.

Spēles pirmajās minūtēs vairāk darba bija ''Sabres'' vārtsargam Andersam Nilsonam, turklāt Filadelfija sarīkoja pamatīgu burzmu pie ''Sabres'' vārtiem brīdi, kad laukumā bija Girgensona maiņa. Trešdaļas vidū mājinieki nopelnīja vairākumu, taču jau pašā tā sākumā gandrīz izgāzās, jo, mazākumā esot, divatā pret vārtsargu aizslidoja Endrjū Makdonals un Kriss Vandevelde, tomēr lieliski ''Sabres'' vārtos darbojās Nilsons. Bufalo vienīgo vairākumu pirmajā trešdaļā nerealizēja un 20 minūtes noslēdzās bez gūtajiem vārtiem.

Otro trešdaļu aktīvi sāka ''Sabres'' un izcila iespēja bija Raienam O'Reilijam, kuram ripu atlika iedabūt brīvajā spraugā starp vārtsargu un vārtu stabu, taču viņš meta garām mērķim. Laukumā devās Reinhārta maiņa un uzreiz ieslidoja pretinieku zonā - ripu saņēma Girgensons, kurš meta pa vārtiem, taču ripas lidojuma virzienu pamainīja Eniss un tā lidoja tīklā - 0:1. Vārti gan vispirms tika ieskaitīti Zemgum, taču atkārtojumā bija redzams, ka ripa šķērsoja vārtu līniju tikai pēc tam, kad Eniss tai pieskārās ar nūju.

''Sabres'' pēc īsa brīža guva vēl vienus vārtus, kas atkal lielā mērā pateicoties Girgensonam. Latviešu uzbrucējs izprovocēja noteikumu pārkāpumu pret sevi un ieguva skaitlisko vairākumu. O'Reilijs uzvarēja iemetienā un ripu nogādāja Metam Mulsonam, kurš triju spēlētāju ielenkumā pamanījās to iebakstītvārtos - 0:2. Trešdaļas beigu daļā ''Sabres'' tika pie vēl viena vairākuma un atkal teicami nospēlēja Mulsons, kurš bez liekas domāšanas izpildīja ļoti ātru un precīzu metienu, pārsteidzot vārtsargu un panākot jau trīs vārtu pārsvaru - 0:3.

Bufalo nācās pamatīgi iespringt, taču komandu iegāza Reinhārts. Jaunais uzbrucējs ar nūju iesita pa seju Brendonam Meningam, nopelnīja muļķīgu noraidījumu un vairākumu atkal realizēja pretinieki, kad pie Bufalo vārtiem izveidojās pamatīga burzma un pēc vairākiem mēģinājumiem ripu vārtos tomēr iedabūja Marks Streits - 3:3. Situācija bija diskutabla, jo metiena brīdī vārtsarga laukumā gulēja ''Flyers'' hokejists, tomēr arī pēc video atkārtojuma pieprasīšanas tiesnesis lēma, ka vārti jāskaita. Dena Bailsmas vadītajai komandai paveicās, jo pa vārtu stabu trāpīja Veins Simondss.

Pēcspēles metienu sēriju sāka Filadelfija, tomēr Niks Kazinss netrāpīja. Arī O'Reilijs nebija precīzs, tomēr Klods Žirū panāca pārsvaru. ''Sabres'' rindās bullīti izpildīja Kails Okposo, taču tas nebija sekmīgs. Punktu spēlei pielika Kuturjērs, kurš pārspēja Nilsonu un ļāva savai komandai svinēt pelnītu uzvaru.

”Flyers”-”Sabres” 4:3 (0:0, 3:0, 0:3, 1:0)

Vārti: 22:06 Eniss (Girgensons, Fransons) 0:1, 23:56 Mulsons (O'Reilijs) 0:2, 35:43 Mulsons (Ristolainens, Okposo) 0:3, 44:30 Konecnijs (Provorovs, Streits) 1:3, 57:04 Šens (Žirū, Streits) 2:3, 58:09 Streits (Šens, Simondss) 3:3
Metieni: 25:41
Soda minūtes: 8:8
Vārtsargi: Mihals Noivirts (Stīvs Meisons no 35:43) - Anderss Nilsons

”Sabres” spēļu grafiks oktobrī

Datums Laiks Vieta Pretiniece Rez.
14.10 2:00 Mājās Canadiens 1:4
17.10 2:00 Viesos Oilers 5:2
19.10 4:00 Viesos Flames 3:4 P
21.10 5:00 Viesos Canucks 1:2
26.10 2:00 Viesos Flyers 3:4 PM
28.10 2:00 Mājās Wild
29.10 20:00 Mājās Panthers
30.10 21:00 Viesos Jets