Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Madrides "Real" Ramosa personā Barselonā izrauj 1:1 un gavilē

© Scanpix

Šodien Spānijas futbola čempionāta sezonas pirmās puses centrālajā spēlē, slavenajā "El Clasico", "Barcelona" savā laukumā nespēja uzveikt Madrides "Real" - 1:1. Katalāņi otrā puslaika sākumā ieguva vadību, ko izlaida pašā mača izskaņā, kad kārtējo reizi kritiski svarīgus vārtus guva aizsargs Serhio Ramoss.

Vēl pirms spēles bija zināms, ka savainojuma dēļ šo "El Clasico" izlaidīs Gerets Beils (vietā Lukass Vaskess), bet pēdējā brīdī kļuva skaidrs, ka arī otrā nometnē viens top spēlētājs vismaz sākumā nepalīdzēs - rezervē palika Andrejss Injesta, kurš nesen it kā ticis galā ar savainojumu. Tas ļāva pamatsastāvā iziet Portugāles izlases pussargam Andrē Gomešam. "Real" rezervē palika Pepe, bet kopā ar Serhio Ramosu aizsardzības centrā Rafaels Varāns.

Mačs iesākās ar vairākiem asiem izklupieniem, uzreiz uzjundījot emocijas. Pamazām "Barcelona" sāka taustīties uzbrukumā, kaut pirms tam "Real", iespējams, ne bez pamata, pieprasīja pendeli par Vaskesa nogāšanu soda laukumā. Devītajā minūtē madridiešu soda laukumā jau bija pavisam karsti, taču nelaikā paslīdēja Neimārs, un Roberto sitiens jau no ne tik izdevīgas pozīcijas tika bloķēts.

Komandas turpināja apmainīties dūrieniem - "Barcelona" vairāk pozicionālos uzbrukumos, "Real" ar ātrām pārejām pretuzbrukumos. Nereti gan mājiniekiem, gan viesiem pietrūka pēdējās piespēles, lai izveidotu ko patiešām bīstamu. 37. un 38. minūtē par sevi lika runāt Krištianu Ronaldu - vispirms viņa sitienu pēc pretuzbrukuma reida ne pārāk pārliecinoši atvairīja Marks Andrē ter Štegens, bet citā epizodē portugālis izlauzās pa vidu un steidzīgi uzsita, bumba lidoja virsū vācu vārtsargam.

Puslaika beigās vēl pāris kutelīgas situācijas. Pie "Real" vārtiem Lionels Mesi trāpīja pa Karvahalu un prasīja 11 metru soda sitienu par spēli ar roku, bet otrā galā pēc Karima Benzemā piespēles gar vārtiem bumba varēja ielidot saimnieku vārtos no viņu pašu spēlētāja. Milzīga spriedze, bet kaut kāda nepiepildījuma sajūta pēc pirmajām 45 minūtēm - 0:0.

Šķita, ka spēle turpina būt nedaudz miegaina arī otrā puslaika sākumā, bet 53. minūtē "Barcelona" pēkšņi guva vārtus. Neimārs no labā flanga izpildīja brīvsitienu, un Luiss Svaress vārtu priekšā bija veiklākais ar galvu - 1:0! Tas visu mainīja un nu jau "Real", kurai līdz ielaistiem vārtiem spēle ritēja labvēlīgā gultnē (gan rezultāta dēļ, gan tīri spēles zīmējuma ziņā), vajadzēja mainīt filozofiju un mēģināt pārorientēties. 60. minūtē Ivana Rakitiča vietā uz maiņu nāca Injesta, un arī tas "Real" bija jāņem vērā.

"Real" ar atspēlēšanos gāja, kā gāja. Otrādi - "Barcelona" izveidoja pāris ļoti bīstamus momentus. Neimārs no izdevīgas pozīcijas spēcīgi pāršāva pāri, vēlāk tikai mazliet netrāpīja Injesta. Vēl citā epizodē mājinieki skaisti kombinēja un pēc Mesi piespēles vārtus vēlreiz varēja gūt Neimārs. Galvenais, ka "Barcelona" pie 1:0 izdevās iegūt kontroli pār bumbu, un tā bija labākā aizsardzība, atrodoties vadībā.

"Real" vajadzēja tikai vienu labu iespēju, lai cerētu uz neizšķirtu, bet atkal tuvāk vārtiem bija "Barcelona". 81. minūtē arhitekts Injesta ar izcilu piespēli atrada Mesi, kuram gan šoreiz neizdevās paveikt tehnisko daļu. Tikai pēdējās piecās minūtēs "Real" pārcēlās uz dzīvi pie "Barcelona" soda laukuma. Ramoss un Ronaldu pa reizei uzsita ar galvu, līdz 90. minūtē Karaliskais klubs tomēr izlīdzināja! Standartsituācija, un neviens cits kā Ramoss ar galvu izrāva dramatisku neizšķirtu 1:1! Pēdējās sekundēs "Barcelona" varēja izraut uzvaru, bet Kasemiru izsita bumbu no vārtu līnijas.

Šī klasika noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, kas viennozīmīgi ir par labu "Real". Zinedina Zidāna komanda spēja viesos nospēlēt ar "Barcelona", pie reizes turpinot turnīru bez zaudējumiem, bet, galvenais, saglabāja jauku sešu punktu pārsvaru pār šī brīža čempioni.