Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

NENOKAVĒ: Šodien Rīgas "Dinamo" Tallinā stāsies pret Čeļabinskas "Traktor"

© Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Tallinā otro spēli trīs dienu laikā aizvadīs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pēc četru zaudējumu sērijas pārtraukšanas pulksten 17:00 uzņems Čeļabinskas "Traktor".

Laika posmā no 19. līdz 30. novembrim Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas, sāncenšu vārtos iemetot tikai divas ripas un realizējot 2% metienu. Taču pirms divām dienām Igaunijas galvaspilsētā Tallinā izdevās pielikt punktu neveiksmju sērijai, ar 4:3 pēcspēles metienos pieveicot pagājušās sezonas uzvarētāju Magņitogorskas "Metallurg" ar līgas rezultatīvāko hokejistu Sergeju Mozjakinu priekšgalā.

Tikt pie diviem punktiem ļāva tieši sāncenšu sliktā momentu realizācija - čempioni Jāņa Kalniņa sargātos vārtus apdraudēja 50 reizes, tomēr vārtsargs, kurš novembrī tika atzīts par nedēļas labāko visā līgā, glāba arī šķietami bezcerīgās situācijās, paspējot pārvietoties no kreisās uz labo un no labās uz kreiso malu un tverot šāvienus no zilās līnijas.

Rīgas "Dinamo" rindās divus vārtus guva Miks Indrašis, kurš iemetis trīs no komandas pēdējām četrām ripām. 32. minūtē viņš pretuzbrukumā trāpīja tālajā devītniekā un panāca izlīdzinājumu, bet trīs minūtes līdz otrās trešdaļas beigām pēc Māra Bičevska piespēles no aizvārtes realizēja skaitlisko vairākumu un panāca 3:2. Lai noturētu trīs punktus, rīdziniekiem pietrūka nepilnas divas minūtes, taču Indrašis pēc mača sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka pret Magņitogorskas "Metallurg" kalibra komandu arī divi punkti ir lielisks rezultāts.

"Tallinā laukums ir mazāks nekā Rīgā, un varbūt mums tas pat deva priekšrocības, jo trenējamies uz līdzīga," skaidroja Indrašis, kurš pirmajās 23 spēlēs neguva nevienus vārtus, bet pēdējos 11 mačos realizējis piecus metienus. "Rīgā trenējamies uz mazā, bet tad pēkšņi ir jāspēlē uz lielā, un atšķirība ir baigi jūtama. Gan vairākumā, gan mazākumā visās izspēlēs ir par vienu metru jākustas šur vai tur. Te laukums bija pierastāks."

Lai gan Rīgas "Dinamo" aizvadīja mājas spēli, no pieciem tūkstošiem līdzjutēju pārliecinošs vairākums juta līdzi sāncenšiem, un gaidāms, ka arī šovakar pret Čeļabinskas "Traktor" - spēles sākums pulksten 17:00, tiešraide kanālā TV6 - situācija būs līdzīga.

Čeļabinskas "Traktor" atrodas Austrumu konferences piektajā vietā, taču lielais četrinieks ir septiņu līdz 18 punktu attālumā. Kopš 21. oktobra komanda pie punktiem tikusi 14 no 16 spēlēm, pēc pamatlaika zaudējot četras reizes, arī pirms trim dienām izbraukumā ar 1:2 pagarinājumā pret Helsinku "Jokerit". Neizdevās nosargāt pārsvaru, ielaižot 51. minūtē un 22 sekundes līdz pagarinājuma beigām.

Vienīgajos vārtos ar piespēli piedalījās Čeļabinskas "Traktor" rezultatīvākais spēlētājs Pols Šehura, kurš 37 mačos izcēlies ar septiņiem rezultatīviem metieniem (vienu ripu viņš iemetis gan vairākumā, gan mazākumā) un 28 punktiem. Kanādiešu centra uzbrucējs pārstāvējis arī Rīgas "Dinamo", komandā spēlējot līdz 2014. gadam, palīdzot rīdziniekiem pēdējoreiz iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Šehura daudz spēlēja vienā virknējumā tieši ar Indraši.

Šehuras tuvākie sekotāji ir Kontinentālās hokeja līgas aprindās labi zināmi vārdi - 20 punktus savācis Maksims Jakuceņa, bet 15 punkti ir Dmitrija Pestunova un aizsarga Kirila Koļcova kontā. Tomēr par lielisko sezonu parūpējies nevis uzbrukums, bet gan aizsardzība un vārtsargi - 37 spēlēs ielaisti tikai 70 vārti, un labāku rādītāju izdevies sasniegt tikai Sanktpēterburgas SKA.

Vasīlijs Demčenko atvairījis 93,8% sāncenšu metienu un trīs reizes 25 mačos nosargājis cietoksni neskartu. Čehs Pāvels Francouzs spēlējis mazāk - 15 cīņas -, bet sakrājis labāku statistiku - 95,6% atvairīto metienu un arī trīs sausās spēles.