Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Plīškova: Arī Ostapenko bija pelnījusi uzvaru

© scanpix

Arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko bija pelnījusi uzvarēt Austrālijas atklātā čempionātatrešās kārtas mačā, uzskata viņu uzvarējusī čehiete Karlolīna Plīškova.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Ostapenko sestdien trešās kārtas mačā izšķirošajā - trešajā - setā izlaida divu breiku pārsvaru un ļoti smagā cīņā ar 6-4, 0-6, 8-10 piekāpās spēcīgajai Plīškovai, kura izlikta ar piekto numuru un pērn spēlēja "US Open" turnīra finālā.

Vēl trešā seta laikā Ostapenko atradās vadībā ar 5-2 un servēja par uzvaru mačā, tomēr Plīškova parādīja raksturu un atspēlējās, noslēgumā izcīnot arī uzvaru.

Zīmīgi, ka, trešajā setā rezultātam esot 4-2 Ostapenko labā, Plīškova trieca savu raketi pret zemi un ļāva vaļu emocijām, bet pēc tam mača turpinājums čehietei bija jau krietni veiksmīgāks.

"Jā, man bija kaut kas jādara, tāpēc izšķīros par labu raketes dauzīšanai. Mana rīcība nebija pārāk gudra, bet... Beigu beigās Ostapenko pie rezultāta 5-2 pieļāva dažas kļūdas. Pieļauju, ka viņa kļuva satrauktāka. Patiesībā, to viņa man pēc mača pateica arī ģērbtuvē," turnīra rīkotāji citē Plīškovas teikto. "Līdz rezultātam 2-5 labi biju noservējusi tikai vienā geimā. Gaidīju, kad Ostapenko pagurs, un tas arī notika."

"Ostapenko šodien bija agresīvāka, kā arī spēlēja ātri un labi. Viņa arī būtu pelnījusi uzvaru, tomēr beigās nepaveicās. Ostapenko agresivitātes dēļ nevarēju spēlēt to spēli, ko parasti. Viņa mani piespieda kļūdīties. Arī brīžos, kad pretiniece servēja, viņa turpināja uzturēt spiedienu uz mani. Esmu tiešām priecīga, ka man izdevās uzvarēt šo maču. Lai arī šī nebija mana diena un šis nebija viegls mačs, uzvara paliek uzvara," uzsvēra Plīškova.

Čehijas tenisiste arī norādīja, ka vienīgā lieta, par ko viņa pēc mača ar Ostapenko ir apmierināta, ir viņas serve trešajā setā.

"Ostapenko ne tikai labi servēja, bet arī solīdi spēlēja pie gala līnijas un izpildīja ātrus, platus sitienus," izteicās Plīškova.

Plīškova uzslavēja Ostapenko arī par attieksmi pēc spēles.

"Ostapenko bija lieliska. Pēc mača viņa pienāca pie manis ģērbtuvē un teica, ka pie rezultāta 5-2 bijusi satraukusies. Atbildēju viņai, ka to varēja manīt," smaidot atklāja Plīškova. "Ierasts, ka par tādām lietā nerunā. Teicu Ostapenko, ka viņa spēlēja tiešām labi līdz rezultātam 5-2, bet pēc tam viņa pieļāva kļūdas. Tomēr ir grūti šādu sniegumu demonstrēt visa mača garumā, tāpēc gaidīju savu iespēju."

Plīškova uzsvēra, ka salīdzinot ar iepriekšējo šo spēlētāju savstarpējo maču, Ostapenko esot pamatīgi progresējusi.

Čehijas tenisiste arī pauda, ka bijusi nedaudz pārsteigta par to, cik ļoti Ostapenko pēc spēles bijusi labā noskaņojumā, lai gan viņa piedzīvoja zaudējumu.

"Viņa bija tik tuvu uzvarai, demonstrēja labu sniegumu. Nebija tā, ka Ostapenko spēlētu vāji. Ja viņa turpinās to uzņemt tikpat pozitīvi, viņai tas nāks tikai par labu," atzīmēja Plīškova. "Turpinājumā centīšos savu sniegumu tikai uzlabot. Man iepriekš bijušas vieglākas spēles, tāpēc tagad man tieši bija nepieciešams kaut kas grūtāks."

Sacensību astotdaļfinālā Plīškova tiksies ar Austrālijas pārstāvi Darju Gavrilovu, kura ir turnīra 22.rakete.

"Esmu patīkami satraukta, ka man vajadzēs spēlēt pret vietējo tenisisti. Domāju, ka man beidzot būs iespēja demonstrēt agresīvu spēli," optimistiski noskaņota bija Plīškova.