Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Briedis sparingo un briest līdz šim "treknākajai" cīņai karjerā

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis turpina aizvadīt sparinga treniņus un cītīgi gatavojas savas karjeras svarīgākajai cīņai. Viņa menedžeris Raimonds Zeps tikmēr sarunā ar portālu Sportacentrs.com teic, ka šīs cīņas svarīgumu nevajadzētu pārvērtēt. Viņš nebūt nenoniecina gaidāmās cīņas iznākuma svarīgumu, taču aicina nepārspīlēt šo faktu ar skaļiem saukļiem un vārdiem.

Jau vēstīts, ka cīņa par WBC pagaidu jostu starp Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi un vācieti Marko Huku norisināsies 1. aprīlī Vācijas pilsētā Dortmundē. Briedis un Huks cīnīsies 16500 ietilpīgajā Vestfālenes hallē. No Latvijas uz Dortmundi dosies ap 500 Maira atbalstītāji, taču pasākuma organizatoru rīcībā esošā informācija liecina, ka klātienē cīņu ringā varētu noraudzīties pat līdz tūkstotim Latvijas labākā boksera atbalstītāju. “Salīdzinājumā ar citām reizēm, esam panākuši to, lai mūsu līdzjutēji tiktu pulcēti vienā sektorā. Arī iepriekš, kad mūsējie bija izkaisīti pa halli, atbalsts bija jūtams, taču šoreiz cenšamies panākt, lai atmosfēra būtu vēl labāka,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž Brieža menedžeris Raimonds Zeps.

Skaidrs, ka atmosfēra ir būtiska, taču pats svarīgākais, lai Mairis būtu gatavs šai cīņai. Šobrīd viņš intensīvi aizvada sparingu treniņus. “Viss norit pēc plāna. Ja iepriekš cīņām Mairis ir gatavojies aizvadot treniņus arī zem klajas debess, tad šobrīd laika apstākļi to neatļauj. Arī treneris atzīst, ka tas ir nedaudz grūtāk, taču tāda ir situācija. Viss norit pēc plāna, skaidrs, ka vienmēr ir sīkumi, kas traucē, taču kopumā treneris ir apmierināts ar paveikto,” pauž Zeps. “Kopskaitā cīņai gatavoties palīdz četri sparingpartneri. Sākumā treniņos raundu skaits bija mazāks, bet šobrīd jau ir tas brīdis, kad treniņos raundu skaits ir lielākais. Sākumā bija plānots, ka līdz pat nedēļas beigām paliks visi četri, taču ukrainis (viņa vārdu gan Zeps nevēlas minēt) jau ir devies prom. Izrādījās, ka viņš nav tik labā sportiskā formā, lai turētu nepieciešamo intensitāti un ātrumu. ” sīkāk skaidro Brieža menedžeris, piebilstot, ka tik liels sparingpartneru skaits Briedim nav bijis pirms nevienas no līdzšinējām cīņām.

Kamēr Mairis svīst treniņos, viņa komandas pārstāvji rūpējas, lai bokseris varētu domāt tikai un vienīgi par gaidāmo cīņu. Zeps atzīst, ka sīkumu un detaļu ir krietni vairāk, nekā pirms citām Brieža cīņām, taču ar to jārēķinās. “Domāju, ka Mairis to tik ļoti neizjūt. Tas ir mūsu - viņa komandas darbs. Gatavošanās šai cīņai ir pavisam citā līmenī, nekā pirms visām līdzšinējām. Ir ļoti daudz visādu sīku, taču ļoti būtisku lietu un darbu,” saka Zeps, piebilstot, ka jau pirms cīņas ar Durudolu komanda piekopusi taktiku, ka Mairis iespējami maz kontaktējas ar medijiem, jo tas novērš uzmanību. Nedēļu pirms cīņas tiks organizēts atklātais treniņš, kur tad visiem mediju pārstāvjiem arī būs iespēja ar Mairi aprunāties.

Brieža nesenie izteikumi par viņa nākamā pretinieka Huka netīro boksēšanas stilu esot bijuši nepieciešami, lai parādītu un vērstu boksa pasaules un tiesnešu uzmanību uz to, ka latvietis labi pazīst savu pretinieku, un nevēlas pieļaut netīru cīņu. Teksts par auss nokošanu gadījumā, ja Huks boksēsies netīri esot “dzimis” tulkojumā. Mairis to pateica kā joku, bet iztulkots tas ticis pilnā nopietnībā. Tie, kuri pēc šiem Maira izteikumiem jau paguva izteikt minējumus, ka latvietis nu mainījis savus stilu, un sāks vairāk izrunāties, kā tas boksa pasaulē nereti gadās, var būt mierīgi - Mairis sākumā darīs un tikai pēc tam runās!

Treniņu plāni un ikdienas grafiks pirms cīņas ir sastādīts gandrīz pa stundām. Uz Dortmundi Briedis un viņa komanda dosies jau 27. martā, jo vēl pirms galvenā notikuma paredzētas ierastas procedūras. 28. martā ieplānota preses konference, 29. - atklātais treniņš, 1. aprīlī - pati cīņa.

Tāpat Zeps ne mirkli nevilcinās ar atbildi uz jautājumu, vai šī cīņa Briedim būs finansiāli ienesīgākā viņa karjerā? Atbilde ir apstiprinoša: “Jā!” Skaidrs, ka smalkāk komentēt finansiālos nosacījumus Brieža pārstāvis nav gatavs.