Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevam par sudraba medaļu naudas balva nepienākas

© scanpix

Latvijas vadošajam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam par svētdien izcīnīto otro vietu Pasaules kausa posmā 15 kilometru sacensībās ar masu startu naudas balva nepienākas, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Neskatoties uz augsto sasniegumu, kārtība, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, neparedz naudas balvas par izciliem sasniegumiem atsevišķos pasaules kausa posmos.

Naudas balva ies secen arī skeletonistam Tomasam Dukuram par izcīnīto trešo vietu skeletonā Pasaules kausa posmā Pjončanā, kā arī bobsleja divniekam Oskaram Ķibermanim un Matīsam Miknis par izcīnīto otro vietu bobsleja divniekā un Oskaram Ķibermanim, Jānim Jansonam, Miknim, Raivim Zīrupam par izcīnīto trešo vietu bobsleja četriniekā Pasaules kausa posmā Pjončanā

Lai gan naudas balvas par minētajiem sasniegumiem nav paredzētas, IZM augstu novērtē sportistu sniegumu, uzvērts ministrijā.

Karjeras laikā Rastorgujevs pirms svētdienas sacīkstēm četras reizes bija izcīnījis ceturto vietu Pasaules kausa sacensībās, bet uz goda pjedestāla viņam līdz šim nebija izdevies kāpt.

Aizvadītajā Pasaules kausa sezonā Latvijas biatlonists noslēguma kopvērtējumā ierindojās 21.pozīcijā.

Rastorgujevs 2016.gada sezonu noslēdza kopvērtējuma 20.vietā, kas salīdzinājumā ar 2015.gadu bija kāpums par septiņām pozīcijām, bet sekmīgākā viņam bijusi 2013./14.gada sezona, kad Latvijas vadošais biatlonists viņš guva 16.vietu.