Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

"Dinaburg" gatavi sūdzēt LFF tiesā; federācija paļaujas uz UEFA atbalstu

No Latvijas futbola čempionāta - "LMT Virslīgas" - izslēgtā kluba Daugavpils "Dinaburg" prezidents Oļegs Gavrilovs otrdien sarunā ar aģentūru LETA vēlreiz apstiprināja, ka klubs ir gatavs vērsties tiesā pret Latvijas Futbola federāciju (LFF) ar prasību atjaunot komandas statusu "LMT Virslīgā".

"Protams, esam gatavi sūdzēt federāciju tiesā un pieprasīt atļaut komandas dalību Virslīgas čempionātā," sacīja Gavrilovs. "Ja lieta tiešām nonāks līdz tiesai, tad, ņemot vērā līdzšinējo pieredzi līdzīgos gadījumos citās Eiropas valstīs, uzskatu, ka mums ir visas iespējas prāvu uzvarēt."

"Dinaburg" prezidentam pagaidām bija grūti atbildēt, kas notiks ar komandu un tās spēlētājiem, ja klubam tomēr neizdosies atgriezties "LMT Virslīgā", tomēr pauda cerību, ka komanda vēl var pagūt aizvadīt kādu maču arī šajā sezonā. "Šeit viss notiek ātri. Galu galā LFF lēmumu izslēgt mūs no Latvijas čempionāta pieņēma vienas dienas laikā."

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācija (LFF) ceturtdien, balstoties uz Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) atsūtītajiem jaunās azartspēļu krāpšanas atklāšanas sistēmas (Betting Fraud Detection System, BFDS) datiem, nolēma izslēgt no "LMT Virslīgas" klubu "Dinaburg", bet Gavrilovu, kā arī komandas galveno treneri Tamazu Pertiju diskvalificēt no turpmākajiem federācijas organizētajiem pasākumiem.

Otrdien notikušajā preses konferencē LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis atklāja, ka notikusi apzināta un nesportiska rezultāta ietekmēšana no "Dinaburg" vienības puses 24.augusta "LMT Virslīgas" spēlē ar Rīgas "Daugava" komandu un 10.septembra mačā ar Rēzeknes "Blāzma" vienību ar mērķi gūt ienākumus sporta totalizatoros. Abās spēlēs "Dinaburg" komanda uzvarēja ar rezultātu 1:0.

Mežeckis preses konferencē atzina, ka klubam "Dinaburg" ir tiesības vērsties pret federāciju tiesā, tomēr uzsvēra, ka UEFA ir garantējusi savu juridisko atbalstu, un BFDS analīzes atzinumi esot uzskatāmi par lietiskajiem pierādījumiem.

"Esmu gatavs uzņemties personīgu atbildību un saistības, ja process pret klubu "Dinaburg" netiks uzvarēts," pauda Mežeckis, kurš cer, ka gaidāmā prāva varētu kļūt par paraugu visai Eiropai. "Esmu pārliecināts, ka šis nav pēdējais gadījums ne Latvijā, nedz arī Eiropas mērogā, kad futbola federācija ar UEFA atbalstu iegūst pietiekamus pierādījumus, lai pieņemtu šādu lēmumu."