Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Starptautiskā Biatlona federācija pārsteigta par Latvijas Biatlona federācijas finansiālajām grūtībām

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Starptautiskā Biatlona federācija (IBU) ir pārsteigta par Latvijas Biatlona federācijas (LBF) finansiālajām grūtībām un aicinājumu ziedot Latvijas sportistu startiem pēdējos divos Pasaules kausa posmos, sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) atklāja IBU ģenerālsekretārs Makss Kobs.

Pirms nepilnām divām nedēļām LBF sākusi ziedojumu vākšanu, lai Latvijas sportisti marta sākumā varētu doties uz noslēdzošajiem diviem Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā. LBF aicināja sabiedrību saziedot veiksmīgiem startiem 60 000 eiro.

Sarunā ar LTV Kobs izcēla, ka IBU katru gadu sniedz federācijām papildu atbalstu, lai sportisti varētu doties uz IBU sacensībām, kā arī tiek apmaksātas naktsmītnes un ēdināšana Pasaules kausa labākajiem 25 biatlonistiem, starp kuriem ir arī Andrejs Rastorgujevs.

"Mēs sniedzam ievērojamu papildu atbalstu - 1700 eiro sportistam pienākas katrā Pasaules kausa posmā, tātad Ziemeļamerikas divos posmos divtik liela summa. Vēl papildu 1700 eiro katram sportistam no Eiropas nacionālajām federācijām piešķiram ceļošanai uz Ziemeļameriku," teica Kobs.

Tāpat Kobs atklāja, ka LBF nav lūgusi palīdzību IBU, kā arī nav informējusi par grūtībām pirms gaidāmajām sacensībām.

LTV vēsta, ka IBU pērn LBF izmaksājusi 372 000 eiro dotāciju un LBF ik gadu ir starp piecām federācijām, kurām starptautiskās organizācijas piešķir lielāko dotāciju. Savukārt Latvijas Olimpiskās komitejas informācija liecina, ka pērn tā LBF piešķīrusi 148 000 eiro, bet vēl nepilnus 20 000 eiro LBF saņēma no Latvijas Sporta federāciju padomes.

Pirmais no diviem noslēdzošajiem Pasaules kausa posmiem paredzēts ASV jau nākamnedēļ.