Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Šogad nenotiks Latvijas Jaunatnes olimpiāde

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas Jaunatnes olimpiādes organizācijas komiteja ir pieņēmusi lēmumu devīto Latvijas Jaunatnes olimpiādi pārcelt uz 2025. gadu, ziņo Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Lēmums ir pieņemts, pamatojoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, Latvijas Jaunatnes olimpiādei pildot arī Eiropas Jaunatnes olimpiādes kvalifikācijas sacensību funkcijas.

Lēmuma pieņemšanā ņemts vērā arī fakts, ka šovasar notiks vasaras olimpiskās spēles Parīzē, kā arī "nepieciešamība nodrošināt pārdomātu un izsvērtu pasākuma laika grafika ievērošanu un sacensību kvalitātes standarta saglabāšanu".

2025. gada Jaunatnes olimpiādes rīkotāja pašvaldība joprojām paliek Valmiera, taču, ņemot vērā sporta veidu federāciju un pašvaldību izteiktos viedokļus, tiks veikta olimpiādes programmā iekļauto sporta veidu un jauniešu - dalībnieku vecuma robežu atkārtota izvērtēšana. Iepriekš bija plānots, ka olimpiādē varētu piedalīties 15-17 gadus veci jaunieši vieglatlētikas, džudo, peldēšanas, BMX, mākslas vingrošanas, brīvās cīņas, orientēšanās, smaiļošanas un kanoe, boksa, šosejas riteņbraukšanas, futbola, 3x3 basketbola, pludmales volejbola, florbola un handbola sporta veidos. Sporta veidi tika izvēlēti saskaņā ar Valmieras "sagatavoto piedāvājumu un atbilstoši pašvaldību viedoklim, ko apkopoja Latvijas Pašvaldību savienība (LPS)".

"Šobrīd šis ir labākais iespējamais lēmums, lai saglabātu pasākuma kvalitāti, izpildītu tā mērķus un misiju, kā arī ņemtu vērā iepriekšējo gadu labo praksi," pasākuma pārcelšanu komentē LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.