Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

Latvijas slēpotājs iesūdz tiesā LOK un vēlas piedzīt 15 000 eiro lielu kompensāciju

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Rīgas pilsētas tiesa šodien plkst.10 sāks skatīt Latvijas slēpotāja Induļa Bikšes strīdu ar Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF) un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) par viņa neiekļaušanu Pekinas olimpisko spēļu komandā, skaidro tiesa.

Sportists no LSF un LOK vēlas piedzīt 15 000 eiro kompensāciju.

Iepriekš Latvijas Televīzija (LTV) vēstīja, ka, pamatojot kompensācijas piedziņu, slēpotājs pauž pārliecību, ka tika sodīts par cita cilvēka - viņa tēva un trenera Zinta Bikšes - publiski pausto. LSF tiek pārmesta nepamatota Bikšes atsaukšana no olimpiskās komandas, bet LOK - šādas rīcības pieļaušana.

Latvijas kvotas distanču slēpošanā tika piešķirtas vadošajam distanču slēpotājam vīru konkurencē Raimo Vīgantam un Bikšem, taču vēlāk tika nolemts atlikt otrās kvotas piešķiršanu. Pēc tam otrā kvota tika piešķirta Robertam Slotiņam, lai gan, balstoties uz LSF atlases kritērijiem, Bikšem bija otrs labākais rezultāts aiz Vīganta.

LSF kvotu nepiešķīra par nepatiesu ziņu izplatīšanu un LSF tēla graušanu, konstatējot, ka Induļa un Zinta Bikšu rīcība olimpiskajās spēlēs radīs negatīvu ietekmi uz distanču slēpošanas un Latvijas komandas mikroklimatu, kas varētu nest negodu ne tikai LSF, bet arī Latvijas komandai un valsts tēlam kopumā.

Viens no konfliktiem starp Bikšēm un LSF bija par to, ka Zintis Bikše laikrakstam "Latvijas Avīze" teicis, ka slēpotājs no federācijas nav saņēmis finansējumu. Turpretī LSF valdē par distanču slēpošanu atbildīgais Jānis Puida laikrakstam toreiz norādīja, ka nauda esot bijusi pieejama un citiem mērķiem netika tērēta, bet sportists pats neesot pieteicies, ne pieprasījis avansā, ne atskaitījies par izdevumiem.

Madonietis Latviju pārstāvēja 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.