Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Pasaules kauss basketbolā turpinās

© Scanpix

Pasaules kausa izcīņā basketbolā šodien tiks aizvadīti 12 apakšgrupu turnīra otrās spēļu kārtas mači, no kuriem jāizceļ Serbijas un Francijas, kā arī Argentīnas un Horvātijas dueļi.

A apakšgrupā šodien pie pirmās uzvaras centīsies tikt Eiropas čempioni Francijas basketbolisti, kas tiksies ar Serbijas izlasi. Sestdien francūži turnīru sāka ar zaudējumu (63:65) Brazīlijai, bet serbi pārliecinoši ar 85:64 pārspēja Ēģiptes izlasi. Tikmēr citās A apakšgrupas spēlēs šodien Brazīlija tiksies ar Irānu, bet mājinieki Spānijas basketbolisti cīnīsies ar Ēģipti.

Viena no dienas interesantākajām spēlēm sagaidāma B apakšgrupā, kur spēkiem mērosies Argentīna un Horvātija, kuras sestdien turnīru sāka ar uzvarām. Horvātiem gan bija nepieciešams papildlaiks, lai salauztu NBA komandas Bruklinas "Nets" centra Endreja Bleča pārstāvēto Filipīnu izlasi, bet argentīnieši diezgan viegli ar 98:75 pieveica Puertoriko. Citās B apakšgrupas otrās dienas spēlēs Senegāla tiksies ar Puertoriko, bet Filipīnas spēkosies ar Grieķiju.

C apakšgrupā šodien gaidāmas pagājušā gada Eiropas čempionāta pārsteigumu autoru - Ukrainas un Somijas - duelis, kā arī Dominikānas Republikas cīņa ar Jaunzēlandi un Turcijas spēkošanās ar ASV, kuri sestdien turnīru sāka ar +59 (114:55) uzvaru pār somiem. Tikmēr D apakšgrupā Lietuvas basketbolisti centīsies tikt pie otrās uzvaras, tiekoties ar Angolas valstsvienību, bet divās citās spēlēs laukumā dosies Dienvidkoreja un Austrālija, kā arī Slovēnija un Meksika.

Pēc apakšgrupu turnīra, no kura astotdaļfināliem kvalificēsies pa četrām labākajām no komandām no katras apakšgrupas, komandas pārcelsies uz Madridi un Barselonu. Apakšgrupu turnīrs tiks izspēlēts līdz 4. septembrim, bet izslēgšanas spēles sāksies 6. septembrī. Finālmačs un spēle par bronzas medaļām paredzēta 14. septembrī Madridē.