Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

PK basketbolā: Horvātija pārspēj Argentīnu, Francija- Serbiju

© Scanpix

Pasaules kausa izcīņas B apakšgrupas otrās spēļu dienas mačā Seviljā Horvātijas izlases basketbolisti ar 90:85 pieveica Argentīnas valstsvienību. A grupas grandu cīņā Eiropas čempione Francija ar rezultātu 74:73, pateicoties Žofrija Loverņjē soda metienam 1,1 sekundi pirms beigām, uzveica Serbiju.

A grupa

A grupas Eiropas grandu cīņā starp Serbiju un Franciju ritēja līdzīga cīņa visa mača gaitā. Arī pēdējā ceturtdaļā rezultāts auga līdzīgi, punktus gūstot te vienai, te otrai komandai. Pie rezultāta 73:73 pēdējā uzbrukuma iespēja teorētiski bija serbiem, taču Bogdanovičs caurgājienā pazaudēja bumbu, kas nonāca ārpus laukuma robežām. Nepilnas piecas sekundes līdz beigām pēc minūtes pārtraukuma bumba nonāca francūžiem. Loverņjē devās caurgājienā un izprovocēja noteikumu pārkāpumu 1,1 sekundi pirms beigām. Jaunais Maskavas apgabala "Khimki" spēka uzbrucējs iemeta pirmo, otrais bija garām, bet serbiem vairs laika izdarīt sagatavotu metienu neatlika, un Francija svinēja uzvaru ar 74:73.

Tā bija Francijas pirmā uzvara turnīrā pēc vakar piedzīvotā zaudējuma brazīliešiem, savukārt Serbija, kas vakar uzveica Ēģipti, piedzīvoja pirmo neveiksmi.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija uzvaras metiena autors Žofrijs Loverņjē - bijušais "Partizan" spēlētājs serbu grozā sameta 19 punktus, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. 15 punkti "Strasbourg" aizsarga Antuāna Dio kontā. Serbijas labā ar 21 punktu izcēlās NBA debijas sezonu aizvadījušais centrs Miroslavs Raduļica, kuram arī septiņas bumbas zem groziem. Šovasar Fīniksas "Suns" draftētais Bogdans Bogdanovičs pievienoja 12 punktus.

B grupa

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Krunoslavs Simons, bet pa 16 punktiem sakrāja Dario Šaričs un Bojans Bogdanovičs. Argentīnas izlases rindās ar 30 punktiem izcēlās Luiss Skola, bet 13 punktus guva Fakundo Kampaco.

Spēli krietni veiksmīgāk sāka horvāti, kuri pirmajās sešās minūtēs spēja iekrāt 11 punktu pārsvaru (20:9), tomēr līdz otrās ceturtdaļas vidum argentīnieši panāca neizšķirtu (28:28). Tuvojoties puslaika beigām Horvātijas izlase atkal iekrāja pārsvaru (42:35), taču līdz lielajam pārtraukumam Argentīnas basketbolisti pietuvojās līdz 44:46.

Trešajā ceturtdaļā horvātiem izdevās saglabāt nelielu pārsvaru, kurš svārstījās no viena līdz pieciem punktiem, bet pēc veiksmīga ceturtdaļas noslēguma Horvātijas izlases pārsvars bija jau 12 punkti (75:63). Pēdējās desmit minūtēs argentīniešiem tā arī neizdevās tikt tuvāk par pieciem punktiem, kas lika samierināties ar pirmo zaudējumu turnīrā.

Citās B apakšgrupas spēlēs šodien spēkiem mērosies Senegāla un Puertoriko, kā arī Filipīnas un Grieķija. Atgādinām, ka sestdien Argentīna ar 98:75 pārspēja Puertoriko, Horvātija tikai papildlaikā ar 81:78 pieveica Filipīnas, bet Grieķija ar 87:64 uzvarēja Senegālu.