Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

VEF pārspēj "Liepāja"/"Triobet"

© Scanpix

Otro uzvaru "Aldara" Latvijas Basketbola līgas pusfinālā izcīnīja VEF, kas izbraukumā pārspēja "Liepāju"/"Triobet" (83:70) un sērijā līdz trim uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-0. Rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Jānis Timma.

Spēli labāk sāka mājinieki, kas pēc Laura Blaua gūtā groza pirmās 200 sekundes noslēdza ar trīs punktu pārsvaru (8:5). Pēc pusotras minūtes Dveins Džonsons no tālās distances panāca 13:8, tomēr tad sākās viesu ofensīva, kas trīs minūtes līdz ceturkšņa beigām noslēdzās ar Roberta Lauerija trejaci – 14:13 jau VEF labā. Ceturtdaļas pēdējā minūtē liepājnieki gan atguva vadības grožus – 17:14.

Otro ceturtdaļu ar četriem punktiem pēc kārtas sāka Mareks Mejeris (18:17), tad piecus punktus guva Džeralds Robinsons (23:22), bet ceturtdaļas pašā vidū Ingus Jakovičs nokārtoja plus pieci (31:26). Kurzemnieki divreiz pietuvojās līdz mīnus divi, tomēr puslaika galotne piederēja Jānim Timmam, kurš guva komandas pēdējos astoņus punktus un ļāva VEF pārtraukumā doties ar 45:37 kabatā.

Liepājnieki ne tikai nesalūza, bet diezgan ātri pēc pārtraukuma atjaunoja neizšķirtu. Pēc Džonsona precīza metiena trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām rezultāts uz tablo vēstīja par 51:51. Viesi gan nekavējoties atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas un atguva iniciatīvu (56:51).

Arī ceturtās ceturtdaļas ievadā liepājnieki atspēlēja deficītu un Andrjus Mažutis panāca 60:60, tomēr Timma jau nākamajā minūtē ielidināja tālmetienu un VEF, gūstot astoņus punktus pēc kārtas, piecas minūtes līdz pamatlaika beigām bija priekšā ar 68:60. Nu izlieto ūdeni sasmelt bija jau par vēlu - VEF uzvara ar 83:70, ļaujot finālam pietuvoties vairs tikai viena soļa attālumā.