Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis: "Visu karjeru kāds mēģinās man pārdankot"

© Scanpix

Latvijas vīriešu izlase šodien ar 8:6 pārspēja Spāniju un ar 7:3 Igauniju, bet sieviešu izlase ar 10:1 sagrāva Franciju un ar 8:4 pārspēja Slovākiju Eiropas kērlinga čempionāta B grupas spēlēs. Līdz ar to abas komandas ir nodrošinājušas dalību izslēgšanas spēles, kur cīnīsies par divām vietām A grupā. Vīriešu izlase ceturtdaļfinālā tiksies ar Slovēniju, bet sieviešu izlase pusfinālā ar Čehiju. Abas spēles sāksies šovakar pulksten 21:00.

Vīriešu izlase spēlē pret Spāniju jau pirmajā endā ieguva divu punktu vadību. Otrais ends gan varēja beigties ļoti nelabvēlīgi mūsu puišiem, bet Spānijas skipa mēģinājums izsist mūsu divus akmeņus un iegūt piecus punktus bija neveiksmīgs, kas ļāva Latvijai izvirzīties priekšā jau ar 3:0. Līdz piektā enda pārtraukumam mūsu komanda jau atradās drošā vadībā ar 6:1. Kaut gan spāņi uzreiz atbildēja ar trīs punktiem, nākamajos endos komandas ar saviem pēdējiem metieniem guva pa punktam un Latvija uzvarēja ar 8:6. Dienas otrajā spēlē latvieši ar 7:3 pieveica ziemeļu kaimiņus igauņus.

Līdz ar to vīriešu izlase ir nodrošinājusi vietu trijniekā B apakšgrupā. Vīriešu komandām, kas ir sadalītas divās apakšgrupās, nākamajai kārtai kvalificēsies katras apakšgrupas trīs labākās vienības - grupu uzvarētāji uzreiz garantēs vietu pusfinālā, bet abu grupu otrās un trešās vietas aizvadīs ceturtdaļfināla spēles par atlikušajām divām vietām pusfinālā.

A apakšgrupā bez zaudējumiem cīnās Dānija, kas viennozīmīgi ir favorīti uz atgriešanos Eiropas kērlinga čempionāta elitē. Tieši tādēļ, pat uzvarot ceturtdaļfināla spēli, B apakšgrupas otrajai vietai pusfinālā pretī būs grūti pārvarama barjera.

Sieviešu izlase pret Franciju dominēja visu spēli, ļaujot pretiniecēm izcīnīt tikai vienu punktu tikai otrajā endā un izcīnot uzvaru 10:1. Vakara spēlē pret Slovākiju trīs punktu pārsvaru izdevās iegūt jau pirmajos divos endos. Līdz sestā enda beigām slovākietes pietuvojās līdz mīnus viens, bet uzreiz sekoja Latvijas atbilde ar divreiz diviem punktiem un faktiski tika izšķirts spēles liktenis - noslēgumā uzvara 8:4.

 
 
 

Eiropas kērlinga čempionāta A un B grupas spēles no 19. līdz 28. novembrim notiek Esbjergā, Dānijā.