Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis un "Knicks" otro reizi sezonā pret "Rockets"

© Scanpix

Divas ar pusi stundas pēc pusnakts Kristaps Porziņģis un Ņujorkas "Knicks" savā laukumā Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlē centīsies pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, uzņemot Hjūstonas "Rockets" vienību, pret ko reizi šosezon jau spēlēja, izcīnot panākumu.

Abas komandas pirmo reizi sezonā tikās naktī uz 22. novembri, kad Porziņģis nodemonstrēja, iespējams, līdz šim labāko individuālo sniegumu, sekmējot "Knicks" uzvaru Hjūstonā (107:102) ar 24 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un septiņiem (!) bloķētiem metieniem 36 laukumā pavadītajās minūtēs. Uz to brīdi tas bija lielākais Kristapa spēles laiks un divos nākamajos mačos latvietis laukumā bija vismaz tikpat ilgas minūtes. Iespējams, pēdējā mačā pret "Heat" 36 vai vairāk minūšu sērija būtu turpinājusies, ja vien nespiestu piezīmju nasta.

Pirmā uzvara pār "Rockets" bija pēdējā līdz šim garākajā "Knicks" uzvaru sērijā šosezon - ceturtais panākums pēc kārtas. Tai sekojuši trīs zaudējumi pēc kārtas un šo neveiksmīgo sēriju ņujorkieši centīsies pārtraukt šonakt, kad otro un pēdējo reizi sezonā tiksies ar "Rockets". "Zaudējot trīs spēles pēc tam, kad rādījām tik labu sniegumu, bija kā realitātes sitiens, mums ar to jātiek galā pašu spēkiem. Neviens cits mums nepalīdzēs to paveikt," Ņujorkas līderis Karmelo Entonijs aicina komandas puišus atcerēties, kas bija tās lietas, kas palīdzēja izcīnīt uzvaras pirms tam.

Statistika rāda, ka viena no galvenajām "Knicks" problēmām ir pavisam vienkārša - metienu precizitāte. Komanda realizējusi 41,1% izdarīto metienu no spēles, kas ir sliktākais rādītājs visā līgā. Trīs zaudējumu sērijas laikā procents bijis pavisam traģisks - realizēti vien 35,7% izdarīto metienu no spēles...

Hjūstonas komanda, kas pirms sezonas tika pieskaitīta potenciālajām favorītēm, sākusi ar sešiem panākumiem 16 mačos. Pēc zaudējuma Ņujorkai "Rockets" zaudēja arī Memfisai, bet pirms pāris dienām beidzot uzvarēja, ar 116:114 apspēlējot absolūto līgas pastarīti "76ers". Džeimss Hārdens šosezon bijis ļoti rezultatīvs (ar vidēji 30,1 punktu otrais rezultatīvākais līgā), pie tam pēdējos divos mačos sametis attiecīgi 40 un 50 punktus.

Visās četrās spēlēs, kad Hārdens guvis vismaz 40 punktus, komanda izcīnījusi uzvaras. Kad uzbrūkošais aizsargs guvis vismaz 28 punktus, komanda izcīnījusi sešas uzvaras astoņos mačos, bet, kad guvis mazāk par 28 (pret "Knicks" - 24), "Rockets" zaudējusi visos astoņos mačos.

"Šī spēle ir obligāti jāuzvar. Mums visiem kopā jāizdara pietiekams darbs, lai apturētu Hārdenu," norāda Entonijs. Statistika liecina, ka bez Hārdena otra "go-to" spēlētāja Hjūstonai īsti nav. Dvaits Hovards, kurš nespēlēja pirmajā mačā pret "Knicks", vidēji guvis 13,6 punktus un izcīnījis 12,7 bumbas. Donāta Motejūna prombūtnē par pamata ceturto numuru kļuvušais Terenss Džounss vidēji guvis 11,3 punktus un izcīnījis 5,6 bumbas, bet pret Porziņģi pirmajā spēlē iemeta 18 punktus un izcīnīja deviņas bumbas.

Savā laukumā "Knicks" pēdējo reizi uzveikusi "Rockets" 2009. gada 26. janvārī, bet pēc tam sekojusi piecu zaudējumu sērija pret šo Teksasas vienību, spēlējot slavenajā "Madison Square Garden". Tā kā pirmajā sezonas duelī "Knicks" pēc desmit gadu pārtraukuma izcīnīja uzvaru Hjūstonā, ir pamatotas cerības, ka "Knicks" izdosies lauzt arī šo melno sēriju.

Īpaša šī spēle būs "Knicks" galvenajam trenerim Derekam Fišeram, kuram šis būs simtais mačs NBA trenera karjerā. Uzvara noteikti izskaistinātu šo notikumu.