Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Krievu basketbolists Kiriļenko pieņēmis ASV pilsonību

Kamēr Krievija dala pilsonības vienam amerikāņu basketbolistam pēc otra, viens no krievu labākajiem spēlētājiem Andrejs Kiriļenko, kurš pārstāv Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu Jūtas "Jazz", pieņēmis ASV pilsonību.

Par faktu, ka abi ar sievu Mašu pieņēmuši ASV pilsonības, pavēstīja pats spēlētājs. "Tas bija tikai laika jautājums," pēc šī nozīmīga soļa izjūtās dalījās basketbolists. "Esmu nodzīvojis šeit jau desmit gadus, abi mani dēli ir amerikāņi, tā kā tas bija tikai oficiāla statusa maiņas jautājums." Basketbolists pastāstīja, ka pilsonības tests bijis sarežģīts, bet spēlētājs ar to ticis galā gana labi: "Ir jāzina vēsture, ar ko man nekad nav bijusi problēma. Skolā mēs daudz mācījāmies vēsturi."

29 gadus vecais Kiriļenko gan netaisās noliegt savu piederību ari dzimtenei Krievijai. "Esmu ļoti pateicīgs divām valstīm - Krievijai un Amerikai. Krievijā piedzimu, uzaugu un kļuvu par vīru. Kad ierados Amerikā, iemācījos ļoti daudz. Šeit es dzīvoju. Esmu priecīgs par visu, kas man šeit ir, tai skaitā basketbolu."

206 centimetrus garais un 102 kilogramus smagais Kiriļenko, kuram ir iesauka AK 47, Amerikā dzīvo kopš 2001. gada - divus gadus pēc tam, kad "Jazz" spēlētāju nodraftēja (24. kārtas numurs). 1997. gadā Kiriļenko 16 gadu vecumā debitēja profesionālajā basketbolā Sanktpēterburgas "Spartak" rindās, bet jau pēc gada pārcēlās uz Maskavas CSKA, kur nospēlēja līdz brīdim, kad parakstīja līgumu ar Jūtas vienību.

Šajā sezonā Andrejs gājis laukumā pamata pieciniekos visās 36 aizvadītajās spēlēs, vidēji laukumā pavadījis 32,3 minūtes, guvis 11,1 punktu, izcīnījis 5,1 atlēkušo bumbu, atdevis 2,8 rezultatīvas piespēles, pārtvēris pretinieku bumbas un bloķējis metienus pa 1,2 reizēm ik maču.