Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Čehija un Polija atsauc kandidatūras 2020.gada Eiropas futbola čempionāta rīkošanai

Čehija un Polija trešdien atsaukušas savas kandidatūras 2020.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra spēļu uzņemšanai, vēsta Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Kā zināms, 2020.gada finālturnīrs nenotiks, kā ierasts, vienā vai divās valstīs, bet gan norisināsies visapkārt Eiropai. Spēles kopumā plānots rīkot 13 dažādos stadionos.

Valstīm vai pilsētām, kas vēlas pieteikt savu kandidatūru, tas jāizdara līdz piektdienai, bet par tālāko septembrī lems UEFA izpildkomiteja. Tomēr divas dienas pirms termiņa beigām Polijas pilsētas Varšava un Hožova, kā arī Čehijas galvaspilsēta Prāga saistībā ar finansiālām problēmām atsaukušas savas kandidatūras.

Prāga vēlējās uzņemt trīs grupu turnīra spēles, kā arī vienu no ceturtdaļfināliem, taču pilsētas mērs nav devis garantijas saistībā ar finansējumu iespējamai sacensību norisei.

Tikmēr savu gatavību turpināt kandidēt uz spēļu uzņemšanu apstiprinājusi Brisele Beļģijā.

Gaidāms, ka 2020.gada čempionātā abas turnīra pusfināla spēles, kā arī fināls notiks vienā pilsētā, četrās citās pilsētās notiks ceturtdaļfināla mači un pa trim grupu turnīra cīņām, bet vēl astoņās pilsētās notiks astotdaļfināla mači un pa trim grupu turnīra spēlēm.

Iepriekšējais finālturnīrs 2012.gadā, kas notika Ukrainā un Polijā, bija pēdējais, kurā startēja 16 komandas. Sākot ar nākamo finālturnīru, kas 2016.gadā norisināsies Francijā, par titulu cīnīsies 24 komandas.

Valstis spēļu uzņemšanai var pieteikt divas pilsētas.

2020.gadā Eiropas meistarsacīkstes svinēs savu 60 gadu jubileju.