Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Futbols

NFL atvainojas un ievieš mūža diskvalifikāciju par vardarbību ģimenēs

© Scanpix

Nacionālās futbola līgas komisārs Rodžers Gūdels visu NFL komandu vadītājiem ir izsūtījis elektronisko vēstuli, kurā atvainojas par līdzšinējo līgas darbību un iepazīstina ar jaunajiem NFL noteikumiem, kas skar diskvalifikāciju piešķiršanu par vardarbību ģimenēs.

NFL komisārs Rodžers Gūdels ir atvainojies kā līgas komandu vadītājiem, tā visai sabiedrībai par to kā viņa vadītā organizācija rīkojās izmeklējot Baltimoras "Ravens" pussarga Reja Raisa lietu, kurā futbolists tika apsūdzēts par vardarbīgu darbību veikšanu pret savu draudzeni. Gūdels uzskata, ka, izvērtējot šo situāciju rūpīgāk un pēc neilga laika perioda, sodiem par šādām darbībām ir jābūt daudz stingrākiem nekā līgas noteiktā divu maču diskvalifikācija.

Jāpiebilst, ka pēc tam kā NFL paziņoja savu lēmumu Raisa lietā, ļoti daudzi eksperti, līgas līdzjutēji un sabiedrība kopumā pauda neizpratni, jo uzskatīja, ka NFL šādus savu spēlētāju pārkāpumus neuztver nopietni un diskvalifikācijas tiek piešķirtas tikai "skata pēc".

Lai šādas runas neatkārtotos un NFL spēlētāji tiktu iegrožoti stingrāk, līgas komisārs iepazīstināja visu vienību vadītājus ar izmaiņām līgas politikā, kas attiecas uz sodiem par šāda veida nodarījumiem. Jaunie likumi paredz, ka, ja spēlētājam šī ir pirmā reize, kad viņš ir apsūdzēts un notiesāts šādā lietā, tad NFL viņam piešķir sešu spēļu diskvalifikāciju, savukārt, ja futbolists tiek notiesāts pēc šī paša panta vēlreiz, tad viņš tiek diskvalificēts no NFL uz mūžu. Tāpat līgas noteikumos ir atrunāts, ka gadījumos, ja spēlētājs pirms nonākšanas NFL ir ticis apsūdzēts par vardarbību un viņa vaina ir pierādīta, tad, ja viņš atkārtoti to dara jau spēlējot līgā, tas tiks ņemts vērā un diskvalifikācija var arī būt lielāka par sešiem mačiem.

Šis ir viens solis, lai stingrākus padarītu NFL noteikumus, kas attiecas uz spēlētājiem un viņu uzvedību. Jāpiebilst, ka NFL vēsturē ir bijuši divi gadījumi, kad spēlētāji tiek diskvalificēti uz mūžu, taču tas ir noticis 40tajos gados par spēļu sarunāšanu un 80tajos par atlēta pārlieku lielo aizraušanos ar totalizatoru.

Kopumā gan jāatzīst, ka NFL politika uz spēlētāju sodīšanu par dažādiem pārkāpumiem ir visai liberāla un pārsvarā visi sodi, kas tiek piemēroti atlētiem ir par atkārtotiem noteikumu neievērošanas gadījumiem.

Kā arī...

- Sentluisas "Rams" aizsargs Maikls Sems, kurš slavens kļuva kā pirmais profesionālais futbolists, kurš atklāti paziņojis, ka ir gejs, ir izteicies, ka ir diezgan drošs par vietu komandas sastāvā un ka šajā rudenī viņš redz sevi "Rams" kreklā.

- Igaunis Marguss Hunts, kurš pārstāv Sinsinati "Bengals", ar lielisku sniegumu nobeidza šī gada pirmssezonas maču ciklu – pēdējā cīņā pret Indianapolisas "Colts" bijušais vieglatlēts izcēlās ar trim sekiem.

- Bufalo "Bills" debitants, malējais uzbrucējs Semijs Vatkinss pēdējā pārbaudes spēlē guva ribu savainojumu. Pašlaik nav zināms vai Vatkinss spēs piedalīties pirmajā regulārās sezonas mačā.