Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Diskvalificē "Daugavas" pārstāvjus Tabanovu, Kosmačovu, Vlasovu un Klopovu

© Māris Greidāns

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija uz nenoteiktu laiku diskvalificējusi no Latvijas futbola četrus Daugavpils "Daugavas" pārstāvjus - galveno treneris Ivanu Tabanovu, komandas tehnisko direktoru Jevgēniju Klopovu, kā arī futbolistus Aleksandrs Vlasovu un Jevgēņiju Kosmačovu.

Jau vēstījām, ka šodien LFF, UEFA un Valsts policija kopigi paziņoja par astoņu personu aizturēšanu uz aizdomu pamata par krāpšanos plašā apmērā, ieskaitot futbola spēļu sarunāšanu un atdošanu savtīgu iemeslu dēļ. Valsts policija aizdomās turamo un aizturēto personu vārdus oficiāli nosaukt nevēlas izmeklēšansa gaitas dēļ, taču "aizdomās turamā" statuss kļuvis par pamatojumu DK piespriestai diskvalifikācijai četrām ievadā minētajām personām.

DK ļoti skaidri darījusi sava lēmuma vēlamo efektu, norādot vairākas ar futbolu saistītas lietas, kuras sodītajām personām aizliegtas: "piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs, tajā skaitā, piedalīties LFF organizēto sacensību spēlēs, kā arī atrasties ģērbtuvēs, tehniskajā zonā, piedalīties preses konferencēs, iekļūt stadionā, kā arī veikt futbola komandas sagatavošanas funkcijas."

Aizliegums piemērots līdz "tiesībsargājošo institūciju turpmākajiem lēmumiem attiecībā uz minētajām fiziskajām personām". Ņemot vērā, ka šajā sezonā atlikušas vien trīs spēļu kārtas, nez vai šie spēlētāji varēs palīdzēt "Daugavai" cīņā par medaļām, turklāt komanda būs spiesta iztikt arī bez galvenā trenera palīdzības. Nākamais mačs jau rīt pret pilsētas konkurenti BFC "Daugavpils", un jāatgādina, ka Kosmačovs ir komandas rezultatīvākais spēlētājs un šajā sezonā izcēlies ar 12 vārtu guvumiem.

Oficiālu paziņojumu "Daugavas" lietā izplatījusi arī UEFA, kura pēc pierādījumu apkopošanas ierosinās savu disciiplinārlietu pret komandu. Tiek atgādināts, ka UEFA nevilcināsies piespriest visbargākos sodus, kā arī izsaka pateicību LFF un Latvijas varas iestādēm par "izcilo sadarbību".