Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Sports \ Futbols

"Spartaks" un "Jelgava" uz dienvidiem, "Skonto" uz Īriju

© f64

Šodien UEFA mītnē Nionā risinājās 2015./16.gada sezonas Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1.kārtas izloze, un savas pretinieces noskaidroja trīs Latvijas klubi – Rīgas „Skonto”, „Jelgava” un Jūrmalas „Spartaks”. Jau iepriekš bija zināms, ka visi trīs mūsu klubi Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1.kārtā būs neizsēto statusā. Divarpus stundas pirms izlozes UEFA paziņoja 1.kārtas 102 dalībnieču iespējamās pretinieces, sadalot visus klubus nosacītās 10 grupiņās.

Latvijas vicečempionei „Skonto” lielākās iespējas bija doties uz ziemeļiem – iespējamo pretinieču pulkā bija Zviedrijas 4.labākā komanda „Elfsborg”, Dānijas bronzas ieguvēja „Brondby”, Īrijas bronzas un kausa ieguvēja „St.Patricks”, Ziemeļīrijas vicečempione „Linfield”, bet kā vienīgais dienvidu variants bija Serbijas 4.labākā komanda „Vojvodina”. Izloze deva „St.Patricks”, pirmais mačs Rīgā.

Latvijas kausa ieguvējai „Jelgavai” iespējamie varianti bija krietni raibāki – Bulgārijas 4.labākā komanda „Litex” (ceļazīmi ieguva pateicoties tam, ka licenci nepiešķīra bronzas ieguvējai „Lokomotiv”), Moldovas bronzas un kausa ieguvēja „Sheriff”, Skotijas 4.labākā komanda „St. Johnstone”, Slovēnijas kausa ieguvēja un nacionālajā čempionātā tikai 8.vietu ieņēmusī „Koper” un Baltkrievijas 4.labākā komanda „Torpedo-BelAZ”. Izlozes rezultātā „Jelgava” tika pie „Litex”, pirmā spēle Jelgavā.

Visbeidzot pretinieci noskaidroja arī Eirokausu debitants „Spartakam”, kas Virslīgā ieņēma tikai 6.vietu, taču Eirokausos tika pateicoties tam, ka licenci neieguva ne „Liepāja”, ne Daugavpils „Daugava”. Jūrmalas komandai trīs no pieciem variantiem bija meklējami Balkānos – Serbijas grands, valsts vicečempione „Crvena Zvezda” („Red Star”), Melnkalnes bronzas ieguvēja „Budučnost” un Maķedonijas vicečempione un kausa ieguvēja „Rabotnički”. Pārējie divi varianti – Dānijas 4.labākā komanda „Randers” un Kipras bronzas ieguvēja „Apollon”. Galu galā „Spartaks” izlozē pretī ieguva „Budučnost” no Melnkalnes, pirmā spēle notiks Jūrmalā.

Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra 1.kārtas spēles notiks 2. un 9.jūlijā. Šodien plkst.15:30 izlozes turpinājumā visi mūsu klubi noskaidros iespējamos pretiniekus kvalifikācijas turnīra 2.kārtā.