Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Gorkšs: Futbolā trūkst intelektuālā kapitāla

© LFF

Latvijas Futbola federācijas kongresā noslēgusies debašu daļa.

Piedāvājam Latvijas izlases kapteiņa un potenciālā prezidenta amata kandidāta Kaspara Gorkša, nesenā prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kļaviņa un Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktora Edgara Severa komentārus.

Kaspars Gorkšs: "Esmu šeit, lai stādītos priekšā. Līdz šim vairāk mani zinājāt kā futbolistu, kā kapteini, bet tagad šeit stāvu kā LFF prezidenta amata kandidāts. Kopš mans vārds prezidenta amata sakarā izskanēja publiski, esmu saņēmis negaidīti lielu atbalstu ne tikai no cilvēkiem sporta un futbola aprindās, bet arī no dažādu citu nozaru pārstāvjiem, kas principā apliecina manu nodomu pareizību un to, ka pārmaiņas Latvijas futbolā ir nepieciešamas.

Latvijas futbolā laikam nav lielu problēmu ar finansēm, taču trūkst intelektuālā kapitāla, gudras, tālredzīgas futbola pārvaldīšanas ar mūsdienīgiem pasaules uzskatiem. Ikdienā sacenšamies viens pret otru, taču, lai būtu konkurētspējīgi pasaulē, mums jābūt kopā un jākonkurē ar citiem sporta veidiem par bērniem, lai viņi par savu sporta veidu izvēlētos tieši futbolu. Un jākonkurē par finansēm, lai tās tiktu novirzītas futbola attīstībai, un par cilvēku sirdīm kopumā, lai cilvēki gribētu investētu futbolā un bērni un cilvēki kopumā piepildītu stadionus. Ticu, ka man tas izdosies jaunā līmenī."

Krišjānis Kļaviņš: "Esam iegājuši vēsturiskā laikā, kurā pēc gada, ja Gunta Indriksona kungs turēs solījumu, būs jauns LFF prezidents. Jau ir zināmi divi oficiāli kandidāti, un zinu, ka vēl trīs vai četri varētu pieteikties. Domāju, ka tie būs cilvēki, kuri pa īstam gribēs mainīt futbolu un sasniegt tā potenciālu. Varēsim realizēt arvien jaunus un jaunus projektus, mums jāizvirza ambiciozs mērķis nākamo astoņu gadu laikā kļūt par sporta veidu Nr. 1 Latvijā. Ja to neizdarīsim, tas būs noziedzīgi. Esmu dzirdējis, ka kandidēs arī Oļegs Fiļs, AB.LV vadītājs, bagāts cilvēks. Nevēlos tagad to publiski apstiprināt - man nav tādu tiesību -, taču tādu informāciju esmu dzirdējis. Un lūgums jau tagad uzsākt piepūšamo haļļu projektu, jo tās ir nepieciešamas pilnīgi visos Latvijas reģionos un lielākajās pilsētās"

Edgars Severs: "Varu dalīties ar priecīgu vēsti, ka "Daugavas" stadiona projekts ir sācies un tas ir apstiprināts. Šobrīd ap tribīni ir žogs, darbojas būvnieki. Vēlamies līdz 2018. gadam stadionu sakārtot atbilstoši Dziesmu un deju svētkiem, bet pēc tam jau sāksim arī skrejceļa un futbola laukuma sakārtošanu, lai, iespējams, jau 2019. gada vasarā šo objektu varētu sākt izmantot futbolam, vieglatlētikai un citiem sporta veidiem. Savukārt sarunās par "Skonto" stadionu esmu ieguvis informāciju, ka stadiona īpašniekiem ir mainījusies stratēģija un ka tas futbolam varētu tikt izmantots arī pēc 2020. gada. Šajā kongresā dzirdējām, ka varētu tikt celts vēl viens stadions, tā ka tobrīd varbūt būs jau divi vai trīs stadioni, kuros varētu spēlēt izlase."

Gunta Indriksona piebilde: "Runājot par "Skonto" stadionu, visas juridiskās nianses ir sakārtotas, lai visu demontēto kustamo īpašnieku atgrieztu stadiona apsaimniekotājam. Aivars Trops, ar kuru iepriekš biju nolēmis vairs nerunāt, taču nācās, apņēmās, ka spēle notiks. Tā ka šobrīd viss ir atkarīgs no viņiem."