Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas jaunie hokejisti sakauj arī francūžus

r trešās kārtas spēlēm Francijas pilsētā Nicā atsācies pasaules U18 čempionāts hokejā 1. divīzijas A grupā. Latvijas izlase mērojās spēkiem ar turnīra rīkotāju, Francijas U18 izlasi, uzveicot to ar rezultātu 5:1 un saglabājot pirmo vietu turnīra tabulā.

Trešo spēļu kārtu Latvijas izlase sagaidīja turnīra tabulas augšdaļā ar izcīnītām uzvarām pār Kazahstānas (5:2) un Baltkrievijas (3:2) izlasēm. Tikmēr francūži ar 5:3 apspēlēja turnīra pastarīti Itāliju, bet pēc tam cieta sagrāvi pret Norvēģijas U18 izlasi (1:6).

Jau no spēles pirmajām minūtēm Latvijas U18 izlase parādīja, ka ir mača favorīte. Rezultāts tika atklāts ceturtajā minūtē, kad vārtus guva Rodrigo Ābols. Latviešiem vajadzēja tikai minūti un 11 sekundes, lai panāktu 2:0. Uzreiz sekoja Francijas U18 izlases pārtraukums. Francūži uzlaboja savu sniegumu, nopelnīja noraidījumu, bet pēc tā nerealizēšanas 10. minūtē vārtus guva Vinsents Nesā - 1:2.

Otro periodu atkal sekmīgāk iesāka Latvijas jaunie hokejisti, kad pēc trīs spēlētām minūtēm 3:1 panāca Jānis Puriņš. Pēc 20 sekundēm 2+10 minūšu noraidījumu par uzbrukumu galvas un kakla apvidū saņēma Mārtiņš Dzirkals, bet šeit nebija ļaunuma bez labuma. Vārtus skaitliskajā mazākumā guva Filips Gundars Buncis. Bija jāpienāk 14. minūtei, lai Dāvis Zembergs izvirzītu savu komandu vadībā ar 5:1. Otrā perioda izskaņā francūžiem bija visas iespējas samazināt rezultāta starpību. Visai pavirši nospēlēja Zembergs un arī Matīss Edmunds Kivlenieks, ar 28 sekunžu intervālu raidot ripu ārpus laukuma. Līdz ar to Francijas U18 izlase pusotru minūti varēja spēlēt lielajā vairākumā. Latvieši sekmīgi šo mazākumu izturēja, dodoties pelnītā atpūtā.

Trešajā periodā iespēja sevi apliecināt vārtos tika dota Tomam Nukam, kurš nomainīja Kivlenieku. Drīz vien komandas biedri viņam sagādāja pirmo pārbaudi - divus skaitliskos mazākumus pēc kārtas. Francijas jaunie hokejisti izdarīja tikai trīs metienus, ar kuriem Nuka tika galā. Perioda turpinājumā komandas cīnījās līdzīgi un brīžiem pat pārāk asi, ko parāda lielais noraidījumu skaits. Tiesa, spēle uzbrukumā nevedās nevienai no komandām, kas spēlei tā arī lika noslēgties ar pārliecinošu Latvijas U18 izlases uzvaru - 5:1. Līdz ar to Latvijas hokejisti ar trīs uzvarām trīs spēlēs saglabā pirmo vietu turnīra tabulā.

Nākamo spēli Latvijas U18 izlase aizvadīs jau rīt, kad 17:00 pēc Latvijas laika cīnīsies ar Itālijas vienaudžiem.

Itāļi šīs dienas pirmajā spēlē tikās ar Norvēģijas izlasi. Izdarot tikai 17 metienus pa vārtiem (norvēģi veica 53), Itālijas hokejisti atzina pretinieku pārākumu ar graujošu rezultātu 0:9. Daudz spraigāka cīņa izvērtās starp Baltkrievijas un Kazahstānas U18 izlasēm. Baltkrievi turējās minimālā vadībā līdz brīdim, kad atlicis spēlēt bija mazāk par divām minūtēm. Pēc neizšķirta panākšanas sekoja pagarinājums un pēcspēles metieni, kuros pārāki tomēr bija Baltkrievijas jaunie hokejisti - 2:1.

Pasaules U18 čempionāts hokejā , 1. divīzija, A grupa

Latvija U18 - Francija U18 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)

Vārti: 03:24 Ābols (Galoha) 1:0, 04:35 Locāns (Razgals) 2:0, 09:42 Nesā (Galē) 2:1, 23:04 Puriņš (Čukste, Sprukts) 3:1, 24:15 Buncis (Razgals, Puriņš) 4:1, 33:24 Zembergs (Sprukts) 5:1

Soda minūtes: 44-28

Metieni: 28-18

Vārtsargi: Matīss Edmunds Kivlenieks (40:00 Toms Nuka) - Rafaels Garņē