Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" ielaiž trīs vārtus četrās minūtēs un zaudē

© f64

Ielaižot divus vārtus pirmo deviņu minūšu laikā ar Edgaru Masaļski vārtos un trīs ripas noslēdzošās trešdaļas ievadā ar Jakubu Sedlāčeku cietoksnī, Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pirmo izbraukumu sezonā noslēdza ar neveiksmi pret Hantimansijskas "Yugra" - 2:5.

Rīdziniekiem ar pirmajiem rezultatīvajiem metieniem sezonā izcēlās Kristaps Sotnieks un Andris Džeriņš, bet divas piespēles izdarīja Miks Indrašis.

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis maču pret komandu, kurā spēlēja laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam, sāka ļoti neveiksmīgi. Jau 44. sekundē viņš netika galā ar metienu no zilās līnijas, bet atlēkušo ripu devītniekā raidīja Hantimansijskas "Yugra" uzbrucējs Artjoms Buļanskis, kamēr devītajā minūtē 21 gadu vecais Andrejs Čibisovs laukuma stūrī atbruņoja Pjotru Ščastļiviju un trāpīja tuvajā stūrī, izceļoties pirmo reizi Kontinentālās hokeja līgas ietvaros un liekot "Dinamo" galvenajam trenerim Artim Ābolam izšķirties par Masaļska nomainīšanu pret Jakubu Sedlāčeku.

Solis attaisnojās, jo laukumā bija bija redzama pavisam citāda komanda, kura 13. minūtē deficītu samazināja līdz minimumam. Miks Indrašis, kurš pagājušajā mačā nepiedalījās kājas savainojuma dēļ, uz zilās līnijas atrada Milanu Jurčinu, kura raidījums trāpīja vārtu priekšā esošajam Kristapam Sotniekam. Abiem aizsargiem tas kļuva par pirmo punktu sezonā - 1:2.

Lai gan otrās trešdaļas ievadā par savu eksistenci nācās atgādināt Sedlāčekam, kurš tika galā ar vairākiem metieniem no tuvas distances, 25. minūtē bezspēcīgs bija arī čehs, bet talkā nāca vārtu stabs. Rīgas "Dinamo" hokejisti mājienu saprata, pārņemot iniciatīvu, kas vainagojās ar četrām soda minūtēm pret Miķeli Rēdlihu. Lielākā daļa metienu tika izdarīti no distances un Hantimansijskas "Yugra" vārtus nesasniedza, taču 36. minūtē vienādos sastāvos beidzot izdevās panākt izlīdzinājumu.

Roberts Bukarts un Indrašis divatā uzvarēja divcīņā aiz laukuma saimnieku vārtiem, otrais vārtu priekšā atrada nepieskatīto Andri Džeriņu, bet centra uzbrucējs partnerus nepievīla - viņam pirmais rezultatīvais metiens sezonā, kamēr rezultāts kļuva 2:2. Tomēr noslēdzošās trešdaļas ievads Rīgas "Dinamo" kļuva par ļaunu murgu - piecu minūšu laikā Hantimansijskas "Yugra" sakrāja trīs vārtu pārsvaru.

41. minūtē Linusa Videla sāncenšu zonā nopelnīto noraidījumu ar šāvienu no zilās līnijas realizēja Aleksejs Pepeļajevs, kļūstot par tikai otro vārtus guvušo Hantimansijskas "Yugra" aizsargu. Pēc minūtes un 59 sekundēm čehs Lukāšs Kašpars pēc lieliskas piespēles ar metienu augšējā stūrī realizēja izgājienu vienatnē pret Sedlāčeku, bet 45. minūtē viņš vairākumā pielika nūju vēl vienai izcilai piespēlei, gūstot trešos vārtus sezonā un panākot 5:2.

Rīgas "Dinamo" neizdevās apdraudēt sāncenšu pozīcijas, tādējādi mājup jādodas ar zaudējumu. Četrās izbraukuma spēlēs rīdzinieki sakrāja piecus punktus, šobrīd Rietumu konferencē ieņemot devīto pozīciju. Nākamajā nedēļā trīs mači savu līdzjutēju priekšā: otrdien pret Mitišču "Atlant", ceturtdien pret Podoļskas "Vityaz" un sestdien pret Vladivostokas "Admiral".

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Edgars Masaļskis (Jakubs Sedlāčeks); Krišjānis Rēdlihs - Oskars Cibuļskis, Čejs Genovejs - Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks - Milans Jurčina, Edmunds Augstkalns; Lauris Dārziņš - Linuss Videls - Mārtiņš Cipulis, Marcels Hosa - Pjotrs Ščastļivijs - Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts - Andris Džeriņš - Miks Indrašis, Kaspars Saulietis - Juris Upītis - Gunārs Skvorcovs.

KHL regulārais čempionāts, 19. septembris, Hantimansijska

Hantimansijskas "Yugra" - Rīgas "Dinamo" 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)

Vārti: 0:44 Buļanskis 1:0, 8:50 Čibisovs (Sitņikovs) 2:0, 12:36 Sotnieks (Jurčina, Indrašis) 2:1, 35:42 Džeriņš (Indrašis, Bukarts) 2:2, 40:53 Pepeļajevs (Sergejevs, Sitņikovs, vair.) 3:2, 42:52 Kašpars (Sergejevs, Pepeļajevs) 4:2, 44:58 Kašpars (Rajala, Sokolovs, vair.) 5:2

Soda minūtes: 8:10

Metieni: 25:34

Vārtsargi: Mihails Birjukovs - Edgars Masaļskis (no 8:50 Jakubs Sedlāčeks)