Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

HK "Liepāja" kļūst par Rīgas "Dinamo" fārmklubu

© f64

KHL klubs Rīgas "Dinamo" noslēdzis sportiskās sadarbības līgumu ar hokeja klubu "Liepāja", kurš dibināts šajā sezonā un spēlēs Latvijas hokeja Virslīgā. Līgums noslēgts uz vienu sezonu un pieļauj "Dinamo" spēlētāju nosūtīšanu uz "Liepājas" komandu.

Savulaik Rīgas "Dinamo" jau sadarbība ar Liepājas komandu ("Liepājas metalurgu"), taču pēc šīs komandas izjukšanas "Dinamo" vietējā čempionātā bija pārstāvēta ar "Dinamo/Juniors" vienību. Šajā sezonā "Dinamo/Juniors" Virslīgā vairs nepiedalās, taču šodien oficiāli paziņots, ka "Dinamo" noslēgusi sadarbības līgumu ar jaunizveidoto "Liepāju". Sadarbības termiņš pagaidām paredzēts tikai uz šo sezonu, un minēts, ka tas paredz sadarbību vairākās jomās, ieskaitot KHL spēlētāju ar divvirzienu līgumiem nosūtīšanu uz "Liepāju". Jāatgādina, ka Rīgas "Dinamo" paspārnē ir arī jauniešu komanda "Rīga", kura startē Krievijas MHL.

„Liepāja ir lielākais reģionālais Latvijas hokeja centrs pēc Rīgas," komentējis Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis, "un "Dinamo" ar hokeja komandām no šīs Kurzemes pilsētas ir sadarbojusies arī iepriekšējās sezonās. Šī sadarbība vienmēr ir bijusi veiksmīga un abpusēji izdevīga. Liepājā ir labas hokeja tradīcijas un arī lieliska hokeja skola, kuras audzēkņi jau šobrīd spēlē mūsu kluba komandu sastāvos. Tādēļ uzskatu, ka no šī sadarbības līguma ieguvējas būs abas puses, un tas neapšaubāmi dos ieguldījumu arī kopējā Latvijas hokeja attīstībā.”

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks savas pilsētas vārdā izteica gandarījumu par "Dinamo" izvēli: " Tā ir uzticēšanās jaunai komandai pilsētā ar stiprām hokeja tradīcijām. Tās neapšaubāmi ir jaunas iespējas, un es ceru, ka atsevišķu "Dinamo" spēlētāju iekļaušanās "Liepājas" sastāvā būs ne tikai svētki līdzjutējiem, bet arī labs paraugs un stimuls visiem bērnu un jaunatnes hokeja skolas audzēkņiem."

Savukārt HK "Liepāja" valdes priekšsēdētājs Kārlis Dreņģers izteica cerību uz labu labu sadarbību un hokeja popularizēšanu Latvijā. Viņa pārraudzībā esošā komanda šobrīd Virslīgā ieņem trešo vietu, tikai par trim punkteim atpaliekot no līderevienības "Kurbads", bet savu nākamo spēli aizvadīs jau rīt pret "HASC Jūrmala". Šo maču 17:00 varēs sākt vērot arī Sportacentrs.com tiešraidē.

"Liepājas" komandā ir četri spēlētāji, kuri septiņās spēlēs jau pārsnieguši desmit gūto punktu robežu - Pauls Hodzko (8+7), Valters Freijs (8+6), Bruno Zabis (4+10) un Mārtiņš Oskars Freimanis (0+10).